Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Moscova acuza Le Monde de dezinformare si neaga ca a folosit Alpii drept "cuib de spioni rusi" in Franta

Miercuri, 18 Decembrie 2019, ora 23:31
3440 citiri
Moscova acuza Le Monde de dezinformare si neaga ca a folosit Alpii drept "cuib de spioni rusi" in Franta
Foto: captura video

Rusia a respins miercuri drept "propaganda" fara fundament o ancheta a cotidianului francez Le Monde potrivit careia spioni rusi au folosit Alpii francezi ca baza in spatele frontului in operatiuni in Europa, relateaza AFP.

"Noi consideram acest articol o dezinformare vizand sa intretina mitul amenintarii ruse in mintea marelui public european", denunta diplomatia rusa intr-un comunicat.

"Totala lipsa de probe nu a constituit un obstacol in calea acestei publicari incarcate de continuturi fatis rusofobe si plina de informatii false propagandiste", adauga Ministerul rus de Externe.

Potrivit acestui articol, publicat la 4 decembrie, 15 ofiteri din cadrul serviciului militar rus de informatii GRU, specializati in asasinate, au circulat pe continent incepand din 2014 si au efectuat sejururi in mai multe orase franceze din Haute-Savoie.

Urmariti de serviciile de contraspionaj franceze, elvetiene si britanice, ei ar fi actionat in Marea Britanie, Bulgaria, Crimeea, Republica Moldova sau Muntenegru.

Unul dintre cei 15 agenti a fost identificat de Londra ca fiind unul dintre cei trei autori ai otravirii cu noviciok, un agent neurotoxic, in marrie 2018 a unui fost dublu agent rus, Sergehi Skripal, si a fiicei acestuia, Iulia, la Salisbury, in Anglia.

Aceasta dezbatere intervine in contextul in care Germania acuza Moscova de faptul ca se afla in spatele asasinarii in august a unui georgian la Berlin.

Diplomatia rusa da asigurari ca materialul a fost publicat "ca previziuni" ale unui summit cu privire la Ucraina, organizat la 9 decembrie la Paris, primul in "formatul Normandia" din 2016.

"Articolul avea ca scop explicit sa aduca atingere reputatiei Rusiei si sa discrediteze astfel directia prevazuta de catre presedintele francez Emmanuel Macron a unei normalizari a relatiilor cu Moscova", apreciaza ministerul rus.

Organizat intr-un context de timida "incalzire" diplomatica intre Franta si Rusia, acest summit, mediat de francezi si germani, a permis o sustinere a dialogului intre Kiev si Moscova, dar nu a condus la niciun progres major cu privire la razboi, care a izbucnit in urma anexarii Crimeei de catre Moscova in 2014.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#rusi neaga cuib spioni Alpi Franta , #Rusia
Comentarii