Da, stim, decreteii au imbatranit si nu sunt funny! Dar nu asta ii va ajuta pe liberali sa invinga

Sambata, 05 Mai 2018, ora 22:10
16519 citiri
Da, stim, decreteii au imbatranit si nu sunt funny! Dar nu asta ii va ajuta pe liberali sa invinga

Zilele trecute, organizatia Tineretul National Liberal a lansat o campanie de atragere a tinerilor in viata politica. Ceea ce e un lucru bun.

Campania s-a desfasurat, in principal, pe retelele sociale si a fost compusa dintr-o serie de etichete cu mesaje "mobilizatoare" adresate tinerei generatii din Romania.

Trebuie sa remarc faptul ca e pentru prima data cand un partid politic important lanseaza o campanie pentru a atrage noi membri, fara a fi vorba de o formatiune noua lansata pe piata politica si aflata in cautare de sustinatori.

Mara Mares conduce organizatia de tineret a liberalilor de mai putin de una an. Ea a castigat alegerile pentru aceasta pozitie in septembrie 2017. A avut o campanie remarcata de presa, un discurs articulat, iar sustinerea presedintelui Ludovic Orban a fost importanta pentru a-si asigura victoria in alegerile interne.

Deputata Mara Mares, in varsta de 26 de ani, reprezinta noul val de politicieni, face parte din Opozitie si ca presedinte al organizatiei a aprobat mesajele campaniei. Iata continutul unuia dintre mesajele publicate pe Facebook: "Vrei sa emigrezi? Cine mai ramane sa faca misto de Dancila? Generatia decreteilor nu e funny!"

Povara decreteiilor

Trebuie sa marturisesc faptul ca fac parte din aceasta generatie si nu mi-e usor sa traiesc cu povara intrebarii daca nasterea mea a fost un accident al istoriei, un efect al unei decizii politice impuse de un dictator sau a fost un eveniment asteptat in urma unei atente si riguroase planificari facute de o "familie traditionala".

Doua dintre mesajele campaniei liberale care promoveaza dezbinarea. Intre timp, organizatia de tineret a PNL si-a cerut scuze - Foto Facebook/TNL

In ciuda tuturor eforturilor mamei mele, n-a reusit sa-mi spulbere toate urmele de indoiala. Sunt sigur ca, desi nu vorbesc prea mult despre asta, multi colegi de generatie, macar in treacat, si-au pus aceeasi intrebare.

Mai vreau sa adaug si faptul ca nu ma simt jignit de campania TNL. Accept existenta "conflictului intre generatii", desi e un termen extrem de general si limitativ, recunosc ca formarea mea ca persoana adulta are legatura cu contestarea "valorilor" parintilor mei. Nici ei nu erau "funny" in urma cu 30 de ani.

Greseala pe care a facut-o Mara Mares, presedintele TNL

Nu fac parte nici din categoria celor care, in mod artificial, atribuie calitati eroice unei generatii sau alteia, ceea ce, in fond, e o prostie. Decreteii, in opinia mea, nu sunt nici mai valorosi, nici mai educati, nici mai inteligenti ca reprezentantii generatiei X. Aceasta generatie are alte caracteristici si merita a fi studiata in contextul perioadei comuniste.

Ideea de generatie e folosita, mai degraba, dintr-o perspectiva istorica pentru a identifica un segment social prin criterii de varsta si de a-l asocia cu valorile si provocarile unei anumite perioade de timp. Nu poti invinovati o generatie pentru toxicitatea unui lider politic sau pentru deciziile unui dictator.

In opinia mea, marea greseala pe care a facut-o Mara Mares aproband mesajele care promoveaza conflictul dintre generatii este una de natura politica. Iar acest fapt arunca din nou o umbra asupra actiunilor Opozitiei din Romania.

Ca principiu, atunci cand ca politician esti in Opozitie te afli intr-o continua criza de resurse, de la cele materiale, la cele umane. Esti parasit de oportunistii care finanteaza exclusiv partidele aflate la putere pentru a obtine contracte publice, esti parasit de cei care au sustinut formatiunea ta si au pierdut, esti parasit de mass-media mult mai interesata de actiunile celor aflati la putere.

In principiu, ca politician aflat in opozitie depinzi exclusiv de capacitatea de a critica Puterea si de a le oferi celor dezamagiti si nemultumiti de sistemul de guvernare o noua cale. Asta presupune incurajarea unui anumit tip de solidaritate a celor care doresc schimbare sociala. Din pacate, solidaritatea e un concept rar folosit in societatea romaneasca.

E inacceptabil si lipsit de profesionalism ca o formatiune politica aflata in Opozitie sa promoveze mesaje publice care indeamna la dezbinare, indiferent cat de "funny" e o generatie sau alta.

In opinia mea, PNL are nevoie in aceste zile dificile de toti romanii zdraveni la cap care se afla in tara sau in strainatate. Cand alegatorii vor intra in cabina de vot nu va conta prea mult din ce generatie fac parte, dar va conta sa ajunga acolo cu speranta, motivati de un mesaj clar venit din partea partidelor de Opozitie ca Romania poate fi schimbata in bine prin votul lor.

Mara Mares, in opinia mea, ar fi trebuit sa aprobe o campanie in care tinerii sunt chemati in PNL pentru ca acolo vor gasi sustinere pentru a raspandi printre cetatenii acestei tari mesajul ca mai exista speranta si ca formatiunile din Opozitie au solutii de a stopa dezastrul generat de PSD.

Cei care inteleg cu adevarat ce reprezinta PSD si cat de periculoasa este perioada pe care o traversam ar trebui sa le transmita tinerilor ca, alaturi si de ce a mai ramas din "decretei", au responsabilitatea de a salva Romania. Iar asta e o misiune, nu e o gluma.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#decretei campanie PNL, #conflict generatii PNL, #Mara Mares tineri Romania , #presedinte PNL