Moscova raspunde oficialilor NATO: Declaratii absurde, vor sa-si justifice campania antirusa

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 19:24
3451 citiri
Moscova raspunde oficialilor NATO: Declaratii absurde, vor sa-si justifice campania antirusa
Foto: Stars and Stripes

Declaratiile comandantului suprem al NATO Philip Breedlove (foto) potrivit carora Rusia se foloseste de conflicte inghetate - ca cel din Republica Moldova - ca instrument politic cu scopul de a exercita presiuni politice sunt "absurde", apreciaza Ministerul rus de Externe.

"Este absolut evident ca declaratiile lui Breedlove sunt in concordanta cu campania antirusa, al carei unic scop este sa ofere o oarecare justificare politicii agresive a NATO fata de Rusia, pasilor pe care Alianta (Nord-Atlantica) ii intreprinde in extinderea potentialului sau militar", a declarat Aleksandr Lukasevici, un purtator de cuvant al diplomatiei ruse, relateaza agentia rusa de stat Tass.

"Asemenea declaratii sunt atat de absurde si de departe de realitate incat nu necesita alte comentarii", a apreciat acesta.

"Ceea ce este confuz si tulburator este faptul ca, in ultimul timp, oficiali NATO fac tot mai des evaluari politice si declaratii programatice", a continuat purtatorul de cuvant.

"Asemenea lucruri ne fac se ne intrebam cine este de fapt in spatele actualului vector de dezvoltare a politicii NATO", a mai spus Aleksandr Lukasevici.

Comandantul NATO in Europa: Rusia, cu privirea indreptata spre R. Moldova

Generalul american Philip Breedlove si-a exprimat miercuri, intr-o audiere in Congres, ingrijorarea fata de faptul ca agresiunea rusa din Ucraina se poate extinde in foste republici sovietice precum Republica Moldova, in contextul in care in regiunea separatista moldoveana Transnistria sunt prezente forte rusesti.

Comandantul trupelor americane NATO in Europa a declarat tot miercuri, la Pentagon, ca nu exista o linie rosie pe care Rusia sa o incalce si care sa determine Alianta Nord-Atlantica sa ajute militar Ucraina. El a declarat, miercuri, in Comisia pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentantilor, ca a prezentat optiuni militare pe care administratia le poate lua in considerare in Ucraina. Generalul a precizat ca aceste optiuni variaza de la armament sofisticat, care necesita o formare larga, si pana la armament usor.

Prezenta militara a Statelor Unite si NATO in Europa - criticata in urma cu un an ca depasita si tinand de Razboiul Rece - a revenit in centrul atentiei dupa ce Rusia a anexat Peninsula ucraineana Crimeea, in martie, si pe fondul acuzatiilor ca Moscova ii sustine in prezent cu armament si oameni pe separatistii prorusi din estul Ucrainei impotriva fortelor proguvernamentale, ceea ce rusii neaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Moscova reactie conflicte inghetate, #Moscova reactie Breedlove, #Breedlove Rusia Moldova, #NATO Rusia Moldova , #Rusia