Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

NATO condamna atacurile Rusiei din Turcia si Siria: Un comportament iresponsabil. Sa inceteze imediat

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 19:49
5319 citiri
NATO condamna atacurile Rusiei din Turcia si Siria: Un comportament iresponsabil. Sa inceteze imediat
Foto: Arhiva Ziare.com

NATO a condamnat luni incursiunile aviatiei ruse in spatiul aerian al Turciei, calificandu-le drept un "comportament iresponsabil", si a cerut Moscovei sa inceteze imediat atacurile asupra opozitiei si civililor in Siria.

Consiliul Atlanticului de Nord s-a reunit, la nivel de ambasadori, "pentru consultari cu privire la implicatiile potentiale ale recentelor actiuni militare periculoase ale Rusiei in si in jurul Siriei", se mentioneaza intr-un comunicat de presa emis la finalul sedintei.

Reuniune de urgenta a NATO: Actiunile Rusiei, inacceptabile. A incalcat spatiul aerian al Turciei (Video)

Cu acest prilej, "Aliatii si-au exprimat profunda preocupare fata de intarirea prezentei militare a Rusiei in Siria si, in special, fata de atacurile aviatiei rusesti asupra oraselor Hama, Homs si Idlib, care au dus la victime civile si nu au tintit Daesh (Statul Islamic - n.red.) ".

Seful Pentagonului: Rusia a inrautatit situatia in Siria - zeci de bombardamente in ultimele 24 de ore

Aliatii cer Federatiei Ruse sa inceteze imediat aceste atacuri asupra opozitiei si civililor sirieni, sa-si concentreze eforturile asupra luptei impotriva ISIL (Statul Islamic - n.red.) si sa promoveze o solutie la conflict printr-o tranzitie politica.

In acelasi comunicat, NATO considera ca "actiunile militare ale Rusiei au atins un nivel mai periculos odata cu recentele incalcari ale spatiului aerian al Turciei, la 3 si 4 octombrie, de catre avioane SU-30 si SU-24 in regiunea Hatay", care "au patruns in spatiul aerian al Turciei in pofida avertismentelor clare, prompte si repetate ale autoritatilor turce".

Cameron il someaza pe Putin sa "schimbe directia" in Siria: Rusii il sustin pe macelarul Assad

Experti: Bombardamentele rusesti sporesc haosul in Siria (Video)

"Aliatii protesteaza cu putere fata de aceste incalcari ale spatiului aerian al Turciei si condamna aceste incursiuni si incalcari ale spatiului aerian al NATO", se mai spune in textul mentionat.

"Aliatii remarca, de asemenea, pericolul extrem al unui asemenea comportament iresponsabil" si "cer Federatiei Ruse sa inceteze (...) si sa explice imediat aceste incalcari".

De asemenea, "Aliatii cer partii ruse sa ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca astfel de incalcari nu vor avea loc in viitor".

Comunicatul reaminteste ca "securitatea Aliantei este indivizibila, iar Aliatii sunt puternic solidari cu Turcia". "Vom continua sa urmarim foarte indeaproape evolutiile de la granitele de sud-est ale NATO", conchide comunicatul difuzat la Bruxelles.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Rusia atac Siria, #Rusia atac Turcia, #NATO Rusia Siria Turcia , #Rusia