Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O editura din Rusia a publicat cartile unor autori occidentali, care nu au fost scrise niciodata

Marti, 11 August 2015, ora 14:33
3780 citiri
O editura din Rusia a publicat cartile unor autori occidentali, care nu au fost scrise niciodata
Foto: Hepta.ro

Mai multi analisti si jurnalisti occidentali acuza o editura din Rusia ca le-a atribuit carti pe care nu le-au scris niciodata.

Jurnalistii Luke Harding si Edward Lucas si expertul rus Donald Jensen, stabilit in SUA, au confirmat pentru The Moscow Times ca nu aveau nicio idee ca editura Algoritm a publicat o serie de volume atribuite acestora.

Editura a publicat, anul trecut, cartea "Cum occidentul a pierdut in fata lui Putin", atribuia jurnalistului britanic Edward Lucas.

UE vrea sa scoata artileria grea: Opriti propaganda rusa!

"Nu am absolut nicio idee despre aceasta carte. Nu am scris aceasta carte. Nu m-a intrebat nimeni, nu mi-am dat acordul. Aceasta este o incalcare grosolana a drepturilor de autor", a declarat Lucas, autorul mai multor carti despre Rusia.

Cartea a aparut in cadrul proiectului Putin Algoritm, care cuprinde peste 20 de titluri diferite despre presedintele rus Vladimir Putin si opiniile sale politice.

La randul sau, analistul Donald Jensen a spus ca nu stia ca o carte numita "Putin si SUA", publicata sub numele sau, a fost tiparita in Moscova si este disponibila in librarii.

"Wow, nu am scris o astfel de carte, in nicio limba, se pare ca e un rezumat inexact al comentariilor mele de pe Vocea Americii", a precizat Jensen.

Milioane de cetateni europeni, cuceriti de propaganda Kremlinului: Occidentul nu face nimic?

Directorul editurii Algoritm, Serghei Nikolaev, admite ca nu a cerut permisiunea lui Harding, un jurnalist The Guardian din Marea Britanie, inainte de a publica o carte - "Nimeni cu exceptia lui Putin" - atribuita acestuia.

"Daca Harding va reactiona, vom ajunge la o intelegere si ii vom plati", a spus Nikolaev.

El a refuzat sa comenteze si celelalte doua cazuri - cartile atribuite lui Lucas sau lui Jensen - spunand ca a fost in concediu mai mult timp si nu e familiarizat cu aceasta situatie.

Harding a precizat ca editorul sau de la The Guardian va decide daca va da in judecata editura Algoritm.

Alte titluri din aceeasi colectie Algoritm includ carti care ar fi fost scrise de fostul secretar de stat american Henry Kissinger, politicianul de opozitie ucis in acest an Boris Nemtov si politologii rusi Stanislav Belkovski, Andrei Piontkovski si Vladimir Pribylovski.

Jurnalistul Michael Bohm a sustinut, de asemenea, ca o carte intitulata "Greseala presedintelui Putin", publicata sub numele sau, a fost tiparita fara stirea lui.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#carti furate Rusia, #carti plagiat Putin , #Rusia