Oficial rus: Relatiile cu SUA vor ramane foarte dificile. Merkel e de vina pentru prelungirea sanctiunilor

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 21:17
4366 citiri
Oficial rus: Relatiile cu SUA vor ramane foarte dificile. Merkel e de vina pentru prelungirea sanctiunilor
Foto: Facebook / Angela Merkel

Relatiile Rusiei cu SUA vor ramane "foarte dificile", afirma deputatul rus Aleksei Puskov, presedintele Comisiei pentru Afaceri Internationale din Duma de Stat, acuzand-o pe Angela Merkel, influentata de Washington, ca este responsabila de hotararea UE de prelungire a sanctiunilor contra Moscovei.

"Nu vad nicio posibilitate de imbunatatire a relatiilor Statelor Unite cu Rusia. Relatiile vor ramane foarte dificile. Statele Unite vor coopera cu noi doar in acele domenii in care nu sunt alte optiuni", a declarat Aleksei Puskov, citat de site-ul agentiei TASS.

"Situatia cu Europa este oarecum diferita, desi nu trebuie subestimata influenta Statelor Unite in Europa, in special asupra Germaniei si asupra Angelei Merkel", a continuat Puskov, presedintele Comisiei pentru Afaceri Internationale din Duma de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus.

"Daca Angela Merkel nu ar fi avut o anumita pozitie, cred ca Uniunea Europeana ar fi trecut poate nu neaparat la anularea tuturor sanctiunilor, dar macar la atenuarea acestora", a subliniat deputatul rus.

Pozitia dura a Angelei Merkel in aceasta problema are legatura cu influenta americana asupra Germaniei, a adaugat Puskov.

"De aceea, cred ca, daca vor exista imbunatatiri ale relatiilor cu Europa in viitor, vor fi doar in anumite domenii", a subliniat oficialul rus.

Uniunea Europeana a decis recent prelungirea cu sase luni a sanctiunilor economice impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene.

UE a prelungit cu sase luni sanctiunile impuse Rusiei - oficial

"Pe 21 decembrie 2015, Consiliul Uniunii Europene a prelungit cu sase luni sanctiunile contra Rusiei, pana pe 31 iulie 2016", se arata intr-un comunicat oficial.

"Sanctiunile, introduse pe 31 iulie 2014, au fost o reactie la actiunile Rusiei in estul Ucrainei", aminteste Consiliul UE. Sanctiunile impuse Rusiei vizeaza domeniul energiei, sistemul bancar si industria rusa de aparare.

Decizia a fost luata in pofida apelurilor premierului Italiei, Matteo Renzi, de relaxare a regimului sanctiunilor.

Basescu, intalnire cu fostii presedinti din Georgia, Lituania si Cehia, pe tema Rusiei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Merkel sanctiuni Rusia, #Uniunea Europeana sanctiuni Rusia, #SUA sanctiuni Rusia , #Rusia