Opozantul rus Alexei Navalnii a fost otravit, sustine avocata lui

Luni, 29 Iulie 2019, ora 17:38
3572 citiri
Opozantul rus Alexei Navalnii a fost otravit, sustine avocata lui
Foto: Arhiva Pixabay

Opozantul rus Alexei Navalnii, spitalizat duminica si externat luni, a fost otravit cu o substanta necunoscuta, sustine avocata sa, Olga Mihailova.

"Este intr-adevar o otravire cu o substanta chimica necunoscuta", a declarat Mihailova ziaristilor, in fata spitalului. "Care anume, unde s-a intamplat, ce este? Nimeni nu poate spune. Inca nu s-a stabilit", a adaugat ea, citata de AFP.

Avocata a precizat ca lui Navalnii i-au fost cel mai mult afectati ochii si ca se va solicita eliberarea lui din motive medicale.

Dupa cateva minute, medicul oftalmolog Anastasia Vasilieva, care l-a tratat pe liderul opozitiei in 2017, cand a fost stropit cu dezinfectant, a declarat ca medicii din spital au semnat ordinul de externare si implicit de reincarcerare, desi Navalnii nu se refacuse complet. "Alexei se simte mai bine, dar ma tem ca nu se va face nicio incercare de a afla despre ce substanta este vorba", a mai spus ea.

Vasilieva a apreciat ca "nu este bine si nu este profesionist" sa se permita revenirea lui Navalnii, fara sa se cunoasca rezultatele analizelor, intr-un loc unde i-a fost administrat un produs chimic necunoscut si ca "ar fi trebuit tinut sub observatie".

Medicul a explicat ca o reactie dermatologica ar fi trebuit sa se produca la locul de contact, insa Navalnii a manifestat o eruptie cutanata generalizata. "Este o intoxicatie generalizata", a afirmat Vasilieva.

Alexei Navalnii, in varsta de 43 de ani, este cel mai cunoscut opozant fata de Kremlin. El a fost transferat duminica din inchisoare in spital, dupa ce fusese incarcerat saptamana trecuta, in urma unei manifestatii a opozitiei pentru alegeri libere, soldata cu peste 1400 de arestari la Moscova.

Conform autoritatilor, Navalnii a manifestat o "reactie alergica grava"; cunoscutii sai sustin ca el nu a suferit niciodata de alergii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Navalnii spitalizat reactie alergica, #Navalnii Rusia otravit avocata , #Rusia
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Navalnai a mancat o salata de rosii Chernobilia Novociokaia.