Ordin oficial intr-o republica supusa Moscovei: Trageti in soldatii rusi pentru a-i ucide!

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 12:19
3194 citiri
Ordin oficial intr-o republica supusa Moscovei: Trageti in soldatii rusi pentru a-i ucide!
Foto: Hepta.ro

Presedintele Ceceniei, Ramzan Kadirov, a cerut joi fortelor sale speciale "sa deschida focul" asupra oricarui soldat rus care nu are permisiunea de a se afla pe teritoriul micii republici din Caucazul de Nord.

Kadirov a autorizat sa se traga cu munitie reala asupra politistilor sau militarilor rusi din alte regiuni ale Rusiei in cazul in care acestia desfasoara operatiuni speciale pe teritoriul Ceceniei, fara consimtamantul administratiei de la Groznii.

"Anunt oficial ca daca un soldat rus se afla, fara permisiune, pe teritoriul vostru: trageti pentru a ucide. Ei trebuie sa ne ia in considerare", a declarat Kadirov, intr-o inregistrare video difuzata de televiziunea locala.

"Noi nu avem dreptul de a parasi teritoriul nostru pentru a desfasura operatiuni antiteroriste impotriva extremistilor in Ingusetia (republica vecina Ceceniei in Caucazul rus). Daca aveti sub control un teritoriu, atunci voi trebuie sa-l controlati", a declarat Kadirov.

Ordinul lui Kadarov intervine dupa moartea unui cecen ucis de membri ai fortelor de securitate din regiunea vecina Stavropol. Djambulat Dadaev, cautat de fortele federale ruse, s-ar fi opus arestarii.

Cecenia, anterior secesionista, este in continuare parte integranta a Federatiei Ruse si liderul sau a fost facut Erou al Rusiei de catre presedintele Vladimir Putin in persoana.

Kremlinul refuzase joi seara sa comenteze in legatura cu aceasta declaratie a lui Kadarov: "Am vazut. Am auzit. Am citit. Nu voi face niciun comentariu", s-a limitat sa afirme Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui Vladimir Putin.

Plasat la conducerea Ceceniei de catre Vladimir Putin, Ramzan Kadirov a contestat in mod repetat autoritatea acestuia in cursul ultimelor luni, mai mult sau mai putin frontal. El a decis aplicarea de represalii impotriva familiilor combatantilor islamisti dupa violentele de la Groznii, o decizie dezavuata ulterior de presedintele rus. "El nu avea dreptul sa faca aceasta", a declarat in decembrie trecut presedintele Putin. "Toata lumea din Rusia ar trebui sa respecte legea in vigoare", a subliniat seful statului rus.

In varsta de 38 de ani, Ramzan Kadirov, "prieten" al actorului francez Gerard Depardieu, conduce cu o mana de fier mica republica din Caucaz incepand din februarie 2007, cand la decizia lui Putin a luat locul tatalui sau, muftiul Ahmad, ucis intr-un atentat la 9 mai 2004.

Organizatiile si militantii pentru drepturile omului acuza cu regularitate abuzurile si teroarea semanate de Kadirov in Cecenia, unde a instaurat un adevarat cult al personalitatii sale si a tatalui sau.

In 2015, el s-a remarcat prin organizarea unei manifestatii uriase de protest la adresa caricaturilor cu Mahomed, publicate de saptamanalul francez Charlie Hebdo dupa atacurile islamiste de la Paris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cecenia Kadirov ucidere soldati rusi, #soldati rusi Kadirov , #Rusia