Piata Rosie din Moscova, evacuata - Update

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 11:38
3890 citiri
Piata Rosie din Moscova, evacuata - Update
Foto: Arhiva

Piata Rosie din Moscova a fost evacuata, luni dimineata, ca masura de precautie, dupa identificarea unui bagaj considerat suspect. Decizia a fost luata dupa ce zeci de oameni au murit sau au fost raniti in doua explozii produse in Volgograd.

Oamenii legii au izolat Piata Rosie pentru a efectua o ancheta la fata locului, informeaza Ria Novosti.

UPDATE: Dupa circa 25 de minute politistii au constatat ca bagajele fusesera uitate de o femeie, iar Piata Rosie a fost din nou redeschisa.

32 de morti si peste 72 de raniti, in 24 de ore

Conform agentiei Interfax cele doua explozii care au avut loc in doar 24 de ore la Volgograd s-au soldat, pana la aceasta ora, cu 32 de morti si peste 72 de raniti, o parte dintre ei in stare critica.

Nicio grupare terorista nu a revendicat pana la aceasta ora cele doua atentate teroriste produse duminica si luni la Volgograd.

17 oameni au murit si cel putin 28 au fost raniti duminica in gara centrala din Volgograd dupa ce o femeie kamikaze a detonat explozibilul aflat asupra sa chiar cand era controlata de agentii de securitate. Luni dimineata, o alta explozie s-a produs intr-un mijloc de transport in comun care circula in localitate, cel putin 14 persoane fiind ucise si cel putin 27 ranite in acest nou atentat terorist declansat de data aceasta de un barbat, conform unor surse din randul anchetatorilor.

Un nou atentat in Rusia: zeci de morti si raniti dupa o explozie intr-un troleibuz in Volgograd

Vladimir Markin, care face parte din grupul investigatorilor, a confirmat ca exista o conexiune intre cele doua atentate. Puterea exploziei a fost echivalenta cu cea a patru kilograme de TNT, sustin anchetatorii.

Panica s-a starnit in randul locuitorilor din Volgograd, iar conducerea de la Moscova a decis sa ia masuri mai dure de securitate la nivelul intregii tari. Reprezentantii de la Caile Ferate au cerut pasagerilor sa se prezinte mai devreme in statii din cauza controalelor sporite care se efectueaza. Mai mult, ei au solicitat calatorilor sa semnaleze politistilor orice obiect sau comportament suspect.

Mai multi oficiali rusi au declarat ca atentatele incearca sa decredibilizeze organizarea Jocurilor Olimpice de la Soci, care vor incepe la data de 7 februarie.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Piata Rosie evacuata atentat , #Rusia