Ziare.com

Presedintele Lituaniei, despre amenintarea de la Moscova: Suntem deja atacati!

Sambata, 07 Martie 2015, ora 14:19

   

Presedintele Lituaniei, despre amenintarea de la Moscova: Suntem deja atacati!
Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a declarat ca tara sa se confrunta cu o amenintare reala din partea Rusiei si este "deja atacata", referindu-se la "razboiul informatiilor, propaganda si atacuri cibernetice".

Presedinta lituaniana a afirmat intr-un interviu pentru BBC ca tara sa reintroduce serviciul militar obligatoriu ca raspuns la amenintarile din regiune.

De frica lui Putin, o tara europeana reintroduce serviciul militar obligatoriu

Dalia Grybauskaite a precizat ca Lituania trebuie sa fie capabila sa se apere, adaugand ca se afla in apropiere de Rusia si exista "amenintari si exercitii practic in fiecare zi".

Lituanienii au constatat ca situatia geopolitica din apropierea granitelor lor s-a schimbat, iar amenintarea este reala pentru intreaga regiune baltica, deoarece actiunile vecinilor, mai precis ale Rusiei, nu pot fi prevazute, a apreciat ea.

Putin, o amenintare pe care nu o putem ignora: Ne asteptam sa atace Estonia, Letonia sau Lituania

"Prima etapa a confruntarii deja se desfasoara. Ma refer la razboiul informatiilor, propaganda si atacuri cibernetice. Asa ca suntem deja atacati. Se va ajunge la o confruntare conventionala? Nimeni nu stie, dar trebuie sa fim pregatiti sa ne aparam in fata acestui comportament agresiv", a declarat presedintele Lituaniei.

Consiliul pentru Apararea Statului din Lituania a decis la sfarsitul lui februarie sa reintroduca temporar serviciul militar obligatoriu, pentru a spori capacitatea defensiva a tarii, dupa ce a evaluat situatia geopolitica si amenintarile la adresa securitatii statului.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3660 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor