Profesoara din Rusia, respinsa la o scoala din Elvetia

Marti, 13 Mai 2014, ora 20:03
3529 citiri
Profesoara din Rusia, respinsa la o scoala din Elvetia

Situatia tensionata din Ucraina are efecte asupra rusilor de rand, in Europa, o scoala din Elvetia respingand o profesoara din Rusia, din cauza politicilor presedintelui Vladimir Putin in Ucraina.

Femeii din orasul Neuchatel i s-a trimis o scrisoare de respingere, in care se acuza Rusia de provocarea unui razboi civil in Ucraina si de abuzarea legii internationale, scrie The Guardian.

Noi sanctiuni pentru Rusia: UE a marit lista neagra

Scrisoarea, trimisa de directorul Institutului Issal, din orasul Lausanne, vestul Elvetiei, aflat la circa 70 de kilometri de Neuchatel, arata ca profesoara a fost respinsa din cauza politicii externe agresive a tarii sale.

"Multe multumiri pentru aplicatia dvs, dar filosofia noastra nu ne va permite sa angajam profesori care vin dintr-o tara care provoaca un razboi civil si al carui presedinte minte si abuzeaza legea internationala. Va dorim noroc", se arata in scrisoare.

Dovada ca Putin se pregateste de razboi de patru ani

Femeia, numita Svetlana, a aplicat pentru o slujba de profesor pentru ore de rusa after-school. Originara din Moscova, Svetlana traieste in prezent in Neuchatel si a spus ca a fost socata de scrisoare, mai ales pentru ca site-ul institutului contine informatii si in limba rusa, afirmand ca situatia este "absurda si intolerabila".

Martin Freiburghaus, directorul institutului, a spus ca decizia a fost luata drept o sanctiune impotriva Rusiei, deoarece "Elvetia nu face aproape nimic, oficial".

Criza din Ucraina: Sute de mercenari americani, chemati sa-i linseze pe separatisti (Video)

Ucraina: Suspiciuni de frauda, vot sub amenintarea armelor si cel putin un mort: Separatistii pro-rusi isi anunta victoria

Ministrii de Externe din Uniunea Europeana au extins sanctiunile impuse Rusiei, luni, prin adaugarea a doua companii din Crimeea si a 13 persoane pe lista neagra, au anuntat diplomatii europeni.

Anterior, 48 de rusi si ucraineni au fost vizati de sanctiuni UE, incluzand inghetarea conturilor si interdictii de calatorie, dupa ce Rusia a anexat, in martie, peninsula ucraineana Crimeea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#profesoara rusa respinsa Elvetia, #Elvetia sanctiuni Rusia, #Elvetia profesoara rusa Ucraina, #Elvetia criza Ucraina, #Elvetia Rusia razboi civil , #Rusia