Putin, lasat cu ochii in soare de Occident: Acuzatiile lui Gorbaciov legate de ciuma maro

Vineri, 08 Mai 2015, ora 08:39
6160 citiri
Putin, lasat cu ochii in soare de Occident: Acuzatiile lui Gorbaciov legate de ciuma maro
Foto: Hepta.ro

Ultimul presedinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a dezaprobat, joi, decizia unor lideri occidentali de a nu participa la festivitatile organizate pe 9 mai la Moscova cu ocazia implinirii a 70 de ani de la victoria impotriva Germaniei naziste.

Refuzul unor lideri occidentali de a veni la Moscova pentru a asista la festivitatile organizate cu ocazia implinirii a 70 de ani de la victoria impotriva Germaniei naziste reprezinta o lipsa de respect pentru popoarele fostei Uniuni Sovieice, a apreciat Mihail Gorbaciov, relateaza agentia rusa Sputnik.

"Respingerea posibilitatii manifestarii atitudinii pentru lupta condusa de Uniunea Sovietica impotriva fascismului inseamna sa nu respecti popoarele care au acceptat sacrificii imense si lipsa de respect pentru curajul fara margini pe care oamenii l-au demonstrat in lupta contra ciumei maro", adica trupele naziste, a deplans Gorbaciov in fata jurnalistilor.

Occidentul boicoteaza Ziua Victoriei, dar Putin primeste o veste buna de la ONU

"Daca unii politiceni nu inteleg acest fapt, atunci este problema lor, dar sunt convins ca popoarele lumii inteleg foarte bine", a spus fostul lider sovietic.

Kim Jong Un nu mai merge la Moscova, dar are o surpriza pentru Putin

Merkel, dus scotian pentru Putin: Se duce sau nu la Moscova?

El a deplans, indeosebi, lipsa cancelarului german Angela Merkel, atribuind absenta sa la 9 mai in Piata Rosie unor presiuni exercitate de Casa Alba.

"Nu accept pozitia lui Merkel, dar nu o mai condamn. Am mult respect pentru ea si incerc sa o inteleg. Se stie ca este profund antifascista. Sunt convins ca aici este vorba de o presiune puternica din partea Washingtonului", a afirmat el.

Angela Merkel a declinat invitatia presedintelui rus Vladimir Putin de a asista la festivitatile organizate pe 9 mai la Moscova cu ocazia implinirii a 70 de ani de la victoria impotriva Germaniei naziste, in semn de solidaritate cu Ucraina. Ea nu va asista la parada militara din Piata Rosie, la 9 mai, dar va veni a doua zi la Moscova pentru a depune o coroana cu flori la Mormantul Ostasului Necunoscut si pentru a se intalni cu Vladimir Putin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Putin boicot Occident Ziua Victoriei Gorbaciov, #Gorbaciov Ziua Victoriei Moscova, #Gorbaciov Merkel , #Rusia