Putin: Nu vom expulza niciun diplomat american. Refacem relatiile cu SUA dupa instalarea lui Trump

Vineri, 30 Decembrie 2016, ora 17:13
12636 citiri
Putin: Nu vom expulza niciun diplomat american. Refacem relatiile cu SUA dupa instalarea lui Trump
Foto: Arhiva Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri ca Moscova nu va expulza niciun diplomat american, dupa ce 35 de diplomati rusi au primit ordin de expulzare din partea Washingtonului cu o zi in urma.

In urma deciziei SUA, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a recomandat liderului de la Kremlin sa ceara la randul sau expulzarea unui numar de 35 de diplomati americani din Rusia, informeaza CNN.

Insa Putin a declarat ca nu va lua masuri imediate si ca va incerca sa reconstruiasca relatiile cu SUA dupa instalarea presedintelui ales Donald Trump la Casa Alba.

"Nu le vom crea probleme diplomatilor americani. Nu vom expulza pe nimeni. Nu le vom interzice familiilor si copiilor lor sa-si petreaca vacanta de Anul Nou asa cum obisnuiesc", a spus Putin, citat de agentiile locale de stiri.

Totusi, presedintele rus a precizat ca Moscova isi rezerva dreptul de a raspunde sanctiunilor impuse de SUA.

"Urmatorii pasi pentru restaurarea relatiilor ruso-americane vor fi luati pe baza politicilor implementate de administratia presedintelui Trump", a mai spus Putin.

Joi, administratia Obama a anuntat ca va expulza 35 de diplomati rusi detasati la San Francisco si Washington, care au avut 72 de ore la dispozitie pentru a parasi SUA, si a blocat accesul tuturor oficialilor rusi in doua sedii din New York si Maryland. Masura a fost luata in contextul scandalului privind implicarea Moscovei in procesul electoral din SUA.

Citeste mai mult: Conflictul dintre SUA si Rusia se adanceste: Obama expulzeaza 35 de diplomati rusi, Kremlinul promite o replica "adecvata"

Dupa anuntul Washingtonului, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a recomandat lui Putin sa expulzeze 35 de diplomati americani din Rusia - 31 de la ambasada SUA in Moscova si patru de la consulatul american in Sankt Petersburg, sustinand ca acuzatiile privind ingerintele Moscovei in alegerile din SUA sunt "lipsite de temei".

Sanctiunile impuse Rusiei ar putea fi insa anulate de Donald Trump, dupa ce acesta va ajunge la Casa Alba, in ianuarie.

Sanctiunile impuse Rusiei de Obama ar putea fi anulate de Trump peste cateva zile

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Putin diplomati americani Rusia, #Putin expulzare diplomati rusi SUA , #Rusia