Rogozin ii raspunde lui Basescu: Cat a 'dat pe gat' inainte de a-mi inchide spatiul aerian?

Autor: Ana Ilie
Luni, 12 Mai 2014, ora 10:26
26253 citiri
Rogozin ii raspunde lui Basescu: Cat a 'dat pe gat' inainte de a-mi inchide spatiul aerian?

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, i-a raspuns luni presedintelui roman Traian Basescu, dupa ce acesta a comentat amenintarile sale la adresa Romaniei drept declaratii facute sub influenta alcoolului.

"E interesant cat a dat Basescu pe gat ca sa-si 'faca curaj' inainte de a inchide spatiul aerian romanesc pentru noi", scrie Rogozin pe Twitter.

Basescu, despre amenintarile cu bombardiere ale lui Rogozin: Trebuie aflat cata votca a consumat inainte (Video)

Presedintele Traian Basescu a comentat, duminica, amenintarile vicepremierului rus Dmitri Rogozin la adresa Romaniei, aratand ca nu exista niciun pericol pentru cetateni, dar trebuie aflat "cata votca a consumat" oficialul de la Kremlin inainte sa faca acele declaratii.

"Categoric nu ("ar trebui sa fim ingrijorati, sa ne speriem", n.red.). In ceea ce-l priveste pe Rogozin, la astfel de declaratii eu nu pot avea decat o singura reactie. Trebuie aflat cata votca a consumat inainte de a face aceste declaratii.

In rest totul e o poveste tipic rogoziana cu lipsa de respect pentru legislatie internationala, cu lipsa de respect pentru orice altceva decat inseamna Mama Rusia si tot acest pachet al unui politician pe care vremurile l-au depasit iar el a ramas inca la modul de gandire al stalinismului. Asta e Rogozin!", a spus seful statului, intr-un interviu acordat Opiniei Timisoarei.

"MAE roman nu avea de unde sa stie daca Rogozin a facut declaratia dupa un consum masiv de votca sau a facut-o cu mintea limpede si atunci ca probabil ca vom primi un raspuns vizavi de Rogozin, daca era treaz sau nu", a mai spus, razand, Traian Basescu.

Amenintarile lui Rogozin

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a adresat, sambata, mai multe amenintari Romaniei, dupa ce tara noastra, la cererea NATO, a inchis spatiul aerian pentru avionul care trebuia sa-l duca pe liderul de la Moscova inapoi in Rusia, dupa o vizita in Transnistria.

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160", a fost prima amenintare a Rogozin la adresa Romaniei, pe Twitter. Ulterior, el a adaugat: "Eu plec in pofida acestei interdictii".

Basescu: Cei ce au luat decizia legat de Rogozin cred ca stiu ce fac

Aparatul de zbor Tupolev Tu-160 este un bombardier strategic supersonic cu aripi cu geometrie variabila proiectat in Uniunea Sovietica, cel mai mare avion de lupta construit vreodata, care poate transporta pana la 12.000 de kilograme de incarcatura, incluzand bombe conventionale si rachete de croaziera.

Rogozin ameninta Romania - MAE reactioneaza

Cateva ore mai tarziu a venit si reactia MAE roman. Intr-un comunicat remis Ziare.com, Ministerul de Externe preciza ca amenintarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de catre un vicepremier rus reprezinta "o declaratie foarte grava, in actualul context regional, in care Federatia Rusa a incalcat suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, iar forte separatiste proruse violeaza grav ordinea publica din statul vecin".

In acest context, MAE roman a solicitat autoritatilor de la Moscova sa precizeze public daca afirmatiile lui Rogozin reprezinta pozitia oficiala a guvernului Federatiei Ruse fata de Romania ca stat membru UE si NATO.

Rogozin a ajuns la Moscova, dupa ce a fortat spatiul aerian ucrainean - MIG ridicat de urgenta de la sol - Update

Ulterior, Rogozin s-a folosit de un siretlic si a reusit sa ajunga in Rusia. Mai exact, avionul acestuia a fost intors din zbor de autoritatile ucrainene dupa ce a fortat spatiul aerian, insa Rogozin nu se afla in aeronava. Vicepremierul rus a recurs la un avion de linie pentru a parasi teritoriul moldovean.

Rogozin ameninta din nou Romania: Vom explica in curand

Rogozin nu a uitat insa ca a ramas ore intregi blocat la Tiraspol, asa ca a mai postat un mesaj amenintator la adresa Romaniei.

"Ei bine, domnilor romani, in curand vom explica cine sunteti si ce credem despre voi", a spus Rogozin prin intermediul modalitatii preferate de comunicare, Twitter.

Rogozin, un nou mesaj pentru Romania: Acum asteptam cu nerabdare la Moscova delegatii guvernamentale

Cateva ore mai tarziu a venit inca un mesaj amenintator: "Acum asteptam cu nerabdare o vizita a delegatiilor guvernamentale din Romania si Republica Moldova", a scris Rogozin pe contul sau de Twitter.

Mesajul este insotit de un material video prezentat de postul rus de televiziune Russia-24 in care sunt relatate incidentele din timpul intoarcerii lui Rogozin la Moscova, dupa vizita in Transnistria.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Rogozin Basescu baut, #Rogozin Basescu vodca , #Rusia
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Sper ca Presedintele stie ca tura asta nu mai trebuie sa-i mai