Romania, acuzata de implicare in pregatirea unor proteste in Rusia

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 16:49
4995 citiri
Romania, acuzata de implicare in pregatirea unor proteste in Rusia

O asa-zisa "investigatie jurnalistica" prezentata recent de postul de televiziune NTV a declansat un puternic scandal in Rusia. Din inregistrarile audio si video prezentate ar reiesi ca se pregateste o "revolutie portocalie", de care nu ar fi straine Romania si Lituania.

Sub titlul "Anatomia protestelor - 2", filmul prezentat la postul de televiziune rus, controlat de Gazprom, insinueaza ca pe teritoriul acestor doua tari ar exista tabere finantate cu bani americani in care sunt pregatiti activisti care ar urma sa organizeze proteste de amploare in Rusia, scrie presa rusa, preluata de Adevarul.

Mai mult, jurnalistii de la NTV sustin ca liderii opozitiei ar pregati diverse provocari chiar duminica, 7 octombrie, ziua de nastere a presedintelui Vladimir Putin.

O inregistrare cu camera ascunsa sugereaza ca liderul miscarii "Frontul de stanga" din Rusia, Serghei Udaltsov (foto), primeste instructiuni de la un deputat din Georgia, Givi Targamadze, care i-ar spune ca pentru viitoarele proteste vor putea fi folositi oameni pregatiti in Romania si Lituania.

In replica, Udaltsov, dezminte orice acuzatie, spunand ca insinuarile NTV sunt rezultatul mintii unui "nebun" si un "nonsens", informeaza Interfax.

Udaltsov spune ca nu a vazut filmul si nici nu intentioneaza sa faca acest lucru.

"NTV a inceput prin a acuza Opozitia ca a primit bani pentru protestele din primavara. Acum implica si serviciile secrete georgiene, pe bancherul Borodin, si tot asa. Va spun clar: nu am parasit teritoriul Rusiei in ultimii ani, nu am comunicat cu niciun oligarh sau membru al serviciilor secrete din Georgia si nu am auzit niciodata de numele Targamadze pana acum", a declarat el, reamintind ca Puterea de la Moscova a controlat foarte strict documentele si conturile Opozitiei.

In plus, el a acuzat ca scandalul dovedeste ca Puterea nu poate purta un dialog democratic cu Opozitia. "Difuzarea acestui film demonstreaza ca autoritatile refuza sa aiba un dialog cu noi, in ciuda faptului ca Opozitia exprima interesele a milioane de cetateni rusi. Situatia a ajuns intr-o fundatura", a mai declarat el.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Romania tabere protest Rusia, #Romania acuzatii Rusia revolutie , #Rusia