Romania, prezentata ca o tara de mana a treia de rusi: Oamenii traiesc printre gunoaie (Video)

Luni, 30 Mai 2016, ora 16:53
20580 citiri
Romania, prezentata ca o tara de mana a treia de rusi: Oamenii traiesc printre gunoaie (Video)
Foto: captura video Rossia 1/Unimedia

"Propaganda de la Kremlin si-a indreptat armele contra Romaniei", scriu luni jurnalistii moldoveni, care au constatat ca, mai ales de cand a devenit operational scutul NATO de la Deveselu, presa controlata de Moscova nu conteneste sa atace tara noastra.

Un exemplu mai mult decat sugestiv este un reportaj manipulator difuzat partial de postul TV Rossia 1, care prezinta Romania drept o tara de mana a treia, a carei situatie s-a inrautatit dupa aderarea la Uniunea Europeana, in 2007, arata jurnalistii de la Unimedia.

Materialul a fost realizat de Alexandr Rogatkin, care este cunoscut drept unui dintre cei mai activi reporteri din masinaria de propaganda a Moscovei, alaturi de o echipa de jurnalisti, arata si Pro TV.

Ca sa creeze o imagine cat mai nefasta, reporterii rusi au prezentat in materialul lor imagini filmate intr-un cartier foarte sarac din Bucuresti, cu blocuri darapanate, oameni care traiesc in saracie lucie si printre gunoaie, si au spus ca acela este un cartier obisnuit din capitala Romaniei, "la doi pasi de centru".

Reporterii au stat de vorba cu un barbat care avea bluetooth in ureche, dar care se plangea ca nu are bani sa plateasca energia electrica. Ei i-au mai luat declaratii si unui roman care a sustinut ca a luptat la Revolutia din '89, fiind ranit, iar acum traieste intr-o garsoniera mizarabila din ghetou. Acest barbat a fost prezentat drept o "victima" a modului in care tara noastra isi trateaza eroii.

Pentru ca alte personaje din documentar au spus ca era mai bine pe vremea comunismului, jurnalistul rus a tras concluzia ca Romania a cazut in "capcana europeana".

"Fabricile au ajuns toate la fier vechi, murim de foame", a spus un locuitor de la periferia Bucurestiului, in timp ce juca carti pe strada cu vecinii lui.

In acest material apare si un interviu cu fostul presedinte Traian Basescu. Declaratiile sale despre progresele Romaniei dupa aderarea la UE si NATO sunt prezentate in paralel cu mizeria si saracia de la marginea Bucurestiului.

Jurnalistii Kremlinului au mers chiar pana la Deveselu, unde se pare ca au stat de vorba cu locuitorii, care le-ar fi spus ca nu au simtit nicio imbunatatire dupa intrarea in UE si ca in satul lor nu exista nici macar semnal la telefonul mobil.

Documentarul - care se numeste "Capcana europeana" si are in vizor inclusiv tari din fosta Iugoslavie, dar si Bulgaria - va fi difuzat integral, marti, la televiziunea Rossia 1.

Reportajul comandat de Moscova a ajuns pe micul ecran dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a amenintat Romania si Polonia din cauza scutului american antiracheta.

Putin a spus vineri, intr-o vizita la Atena, ca Romania si Polonia s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor rusesti, pentru ca gazduiesc elemente ale scutului, considerat o amenintare de catre Moscova, in ciuda insistentelor NATO ca acesta este un sistem pur defensiv.

Poate vrei sa afli si cum a raspuns MAE la amenintarea lui Putin, dar si ce replica a venit din partea Poloniei.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Rusia Romania mana treia, #reportaj Rusia saracie Romania, #Romania presa rusa , #Rusia