Rusia a trimis in Siria cel mai avansat avion spion

Joi, 18 Februarie 2016, ora 18:58
5568 citiri
Rusia a trimis in Siria cel mai avansat avion spion
Foto: Arhiva Ziare.com

Rusia a trimis pentru prima data in Siria unul dintre cele mai avansate avioane de supraveghere si recunoastere TU-214R.

Avionul a sosit la baza aeriana rusa din Latakia (nord-vestul Siriei) in ultimele zile, a indicat un oficial american, sub rezerva anonimatului, a relatat CNN.

Informatiile despre TU-214R intervin in contextul in care Moscova si-a intensificat bombardamentele in nord-vestul Siriei, in cadrul carora sunt lansate pana la 100 de bombe pe zi, potrivit estimarilor armatei americane.

Planul rusesc de a trimite avionul TU-214R in Siria a fost anuntat in premiera de site-ul The Aviationist, care urmareste avioanele militare la nivel mondial. Potrivit expertilor portalului amintit, avionul dispune de radare si senzori care ii permit sa urmareasca obiective ascunse sau camuflate. Oficialul american citat a refuzat sa discute despre capabilitatile specifice acestui avion spion, dar a subliniat ca SUA cred ca tehnologia acestuia este foarte avansata.

The Aviationist il descrie ca pe un "avion spion avansat" cu "sisteme radar pentru orice vreme si senzori electro-optici care ofera imagini de calitate pe suprafete intinse, asemanatoare fotografiilor". De asemenea, avionul de recunoastere rusesc poate monitoriza semnalele electronice si de comunicatii ale fortelor inamice.

McCain ataca Rusia: Putin nu e interesat sa fie partenerul SUA. Siria e ca un "exercitiu de tragere"

Un avion de acest tip este de natura sa ofere Rusiei mai multe posibilitati de a monitoriza aparatele de zbor ale SUA in Siria, a indicat oficialul citat de CNN.

Postul de televiziune american nu a reusit sa obtina o confirmare a acestei informatii din partea Ministerului rus al Apararii, ca de altfel nici agentiile de presa de la Moscova, care au preluat stirea.

Presa rusa anuntase anterior ca Rusia a desfasurat bombardiere de ultima generatie SU-35 in Siria, fiind vorba de avioane de lupta ce au intrat in serviciul aviatiei militare ruse abia in toamna anului trecut.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Rusia avion spion Siria, #Rusia avion spion, #Rusia avion spion avansat , #Rusia
Comentarii