Rusia acuza iar SUA: Americanii imping Ucraina in criza

Sambata, 28 Iunie 2014, ora 12:42
2391 citiri
Rusia acuza iar SUA: Americanii imping Ucraina in criza

Rusia acuza Statele Unite ca alimenteaza in continuare conflictul din Ucraina, impingand Administratia prooccidentala de la Kiev pe o "cale a confruntarii", conform ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

"Colegii nostri americani continua sa impinga Administratia de la Kiev pe o cale a confruntarii", a declarat Lavrov sambata dimineata, citat de Kyiv Post.

"Sansele de solutionare a crizei ucrainene ar fi mai mari daca ar depinde doar de Rusia si de Europa", a adaugat seful diplomatiei de la Moscova.

Presedintele american, Barack Obama, a amenintat Rusia cu noi sanctiuni daca Moscova nu va lua "masuri rapide" pentru detensionarea situatiei in Ucraina. La randul sau, secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry, declara zilele trecute ca asteapta "actiuni concrete" din partea Rusiei pentru stabilizarea Ucrainei.

Tensiunile persista in Ucraina: Armistitiul a fost prelungit, dar separatistii nu cedeaza

Administratia Petro Porosenko a prelungit pana luni incetarea focului in estul Ucrainei. Ucraina insista ca pana pe 30 iunie sa fie inchise punctele de recrutare a insurgentilor pe teritoriul rus, iar deplasarile gruparilor armate ilegale sa inceteze. De asemenea, Presedintia ucraineana informeaza ca "in cazul nerespectarii conditiilor enumerate mai sus, Ucraina isi rezerva dreptul de a renunta la regimul de incetare a focului in zonele unde armistitiul a fost incalcat".

Liderii Uniunii Europene ofera Rusiei un interval de trei zile pentru aplicarea unor masuri concrete in scopul detensionarii situatiei in estul Ucrainei, in caz contrar avertizand cu impunerea de noi sanctiuni.

SUA someaza Rusia: Vrem dovezi in decurs de cateva ore

Uniunea Europeana a stabilit patru conditii care vor trebui indeplinite pana luni la pranz. Printre conditii figureaza "initierea de negocieri pe tema aplicarii planului de pace" propus de Administratia Petro Porosenko.

In plus, UE cere "instituirea unui mecanism de verificare, supravegheat de OSCE, a respectarii armistitiului", "revenirea sub autoritate ucraineana a trei puncte de trecere a frontierei cu Rusia" si "eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a observatorilor OSCE".

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Rusia acuza americanii Ucraina , #Rusia