Rusia ameninta SUA: Sa va trimiteti astronautii cu trambulina pe Statia Spatiala

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 23:32
8516 citiri
Rusia ameninta SUA: Sa va trimiteti astronautii cu trambulina pe Statia Spatiala
Foto: RIA Novosti

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat marti ca noul val de sanctiuni aplicate de Statele Unite Moscovei i-ar putea afecta si pe astronautii americani de pe Statia Spatiala Internationala (ISS).

"Daca scopul lor este sa loveasca in sectorul rus al rachetelor, atunci, implicit, isi vor expune astronautii de pe ISS", a spus Rogozin in Crimeea, potrivit agentiei de stiri Interfax, citata de AFP.

Potrivit lui Rogozin, responsabil de programul spatial al Rusiei, sanctiunile Washingtonului se vor intoarce ca un bumerang impotriva eforturilor spatiale ale SUA.

"Sa fiu sincer, m-am saturat de aceste sanctiuni. Ei nu inteleg ca ele se vor intoarce asupra lor ca un bumerang", a adaugat acesta.

Mai mult, vicepremierul rus le-a sugerat americanilor sa isi transporte astronautii cu trambulina.

Rusia condamna sanctiunile americane: SUA s-au intors in Razboiul Rece

"Dupa analizarea sanctiunilor la adresa industriei noastre spatiale, le sugerez Statelor Unite sa isi aduca astronautii pe Statia Spatiala Internationala cu trambulina", a scris oficialul pe contul sau de Twitter in limba rusa, potrivit NBC News.

Pe ISS, un laborator de cercetare ce orbiteaza Terra la o distanta de aproximativ 400 de kilometri, se afla in prezent un japonez, doi americani si trei rusi.

Capsula Soyuz este, in momentul de fata, singurul vehicul capabil sa transporte echipele de astronauti si cosmonauti pe ISS si inapoi.

SUA impun noi sanctiuni Rusiei: Sunt vizati 7 oficiali ai Kremlinului si 17 companii

Washingtonul a anuntat luni un nou val de sanctiuni la adresa Rusiei, fiind vizati sapte oficiali rusi si 17 companii, iar Uniunea Europeana a precizat ca va adauga, la randul sau, 15 nume noi pe lista de sanctiuni.

Rogozin a fost inclus atat pe lista Statelor Unite, cat si pe cea a oficialilor europeni inca din luna martie.

SUA au impus sanctiuni noi Rusiei: Cine sunt cei vizati

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA
Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA
Dacă anunțul privind prietenia ”fără limite” dintre Rusia și China a făcut valuri la vremea respectivă, iată că relația dintre Xi Jinping și Vladimir Putin capătă alte accente, iar...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Dmitri Rogozin astronauti SUA, #sanctiuni SUA Rusia , #Rusia