Rusia: Bucurestiul sacrifica stabilitatea regionala de dragul SUA

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 17:47
6043 citiri
Rusia: Bucurestiul sacrifica stabilitatea regionala de dragul SUA
Foto: Russia Today

Planurile Aliantei Nord-Atlantice de a suplimenta capacitatile militare din Romania sunt "conflictuale", afirma Aleksandr Lukasevici, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, considerand ca Bucurestiul "sacrifica stabilitatea regionala de dragul strategilor" din alte parti ale lumii.

Planurile NATO de mobilizare a fortelor militare in Romania sunt "inadecvate" si "conflictuale", a spus Aleksandr Lukasevici.

"Practic, este vorba de o transformare etapizata a acestei tari intr-un pivot de sustinere pentru NATO si SUA aproape de frontierele Rusiei. Noi am comentat in mod repetat masurile luate de state membre NATO, observand atitudinea conflictuala si evidentiind caracterul inadecvat si redundant, atat din punct de vedere militar, cat si financiar", a spus Lukasevici, citat de agentia Sputnik.

In opinia oficialului rus, Romania sacrifica securitatea regionala prin decizia de suplimentare a efectivelor NATO. "Exista tendinta de a trage concluzia ca actualele autoritati din Romania, de dragul cresterii importantei in ochii strategilor din alte parti ale lumii, sunt dispuse sa sacrifice mentinerea stabilitatii in regiunea Marii Negre pentru ratiuni tactice", a spus Lukasevici.

In urma cu cateva zile, Lukasevici afirma ca Romania trebuie sa fie constienta de "responsabilitatea" si de "consecintele" suplimentarii efectivelor NATO pe teritoriul sau, catalogand drept "periculoase" actiunile Aliantei Nord-Atlantice.

MAE rus, amenintare voalata? Romania trebuie sa fie constienta de "consecintele" suplimentarii capacitatilor NATO

Oficialul rus a amintit ca NATO si Rusia au stabilit sa nu mobilizeze capacitati militare excesive, insistand pe respectarea principiului disuasiunii reciproce.

In replica, premierul Victor Ponta transmitea prin Twitter: "Un raspuns fff clar - DA, suntem constienti ca deciziile noastre sunt cele mai bune pt Romania si partenerii nostri!!".

Ponta, reactie dupa ce Rusia a amenintat voalat Romania (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#amenintare Rusia, #amenitare Rusia Romania, #Rusia Romania NATO , #Rusia