Ziare.com

Rusia: Catastrofa nucleara este inevitabila

de Valentin Dimitriu
Luni, 01 Iunie 2009, ora 21:02

   

Rusia: Catastrofa nucleara este inevitabila
Un expert rus in geopolitica avertizeaza ca o catastrofa nucleara este iminenta, deoarece Comunitatea Internationala nu acorda suficienta atentie acestui subiect.

"Acum suntem ingrijorati, pe buna dreptate, din cauza crizei economice, a virusului H1N1 si a sigurantei ecologice. Pe de alta parte, omenirea nu este suficient de atenta la potentialul in crestere al unei catastrofe nucleare", spune Vladimir Kulagin, profesor de politica globala la Institutul de Relatii Internationale din Moscova, transmite agentia Ria Novosti.

El a mai spus ca folosirea energiei nucleare a crescut foarte mult, desi scazuse dupa desastrul de la Cernobal, iar o crestere si mai mare va duce, invariabil, la proliferarea armelor nucleare.

"Posibilitatea ca armele nucleare sa cada in mainile teroristilor este subestimata", spune Kulagin, adaugand ca eforturile internationale de neproliferarea atomica cunosc acum cele mai mari esecuri din istorie.

"Situatia va continua pana cand armele nucleare vor fi, inevitabil, folosite", avertizeaza expertul.

"Ar fi mai bine daca folosirea lor ar fi limitata la o scara mai mica, de exemplu, daca Iranul sau Coreea sau niste teroristi are folosi cateva focoase nucleare undeva pe planeta.

Atunci, probabil, omenirea va realiza ca asa-zisii idealisti care cer distrugerea completa a armelor nucleare au avut dreptate", spune Kulagin.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3426 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Al Treilea Razboi Mondial - Profetii

Codul lui Nostradamus si Biblia despre al Treilea Razboi Mondial - (2009-2012):
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2009/06/rusia-catastrofa-nucleara-este.html

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor