Rusia continua miscarile de trupe la granita cu Ucraina: "Pumnul militar blindat"

Vineri, 03 Iunie 2016, ora 17:37
7823 citiri
Rusia continua miscarile de trupe la granita cu Ucraina: "Pumnul militar blindat"
Foto: Ziare.com

Rusia continua miscarile de trupe si a inceput desfasurarea a doua brigazi de infanterie mecanizata in apropierea granitei cu Ucraina si cu Belarus, ca raspuns la intensificarea activitatii NATO in Europa de Est.

"In timp ce se formeaza trei noi divizii (care sa fie dislocate la frontierele cu Europa), au fost reamplasate catre frontiera occidentala doua brigazi de infanterie mecanizata care anterior erau bazate in centrul tarii", a declarat vineri o sursa militara rusa agentiei Interfax, citata de EFE.

Brigada a 28-a mecanizata a inceput deplasarea dinspre Ekaterinburg (zona Muntilor Urali) catre regiunea Briansk, in timp ce Brigada a 23-a isi va muta amplasamentul din Samara (Volga inferioara) catre regiunea Belgorod, "masuri care sunt fara nicio indoiala un raspuns in fata activitatii crescande a NATO in apropierea frontierelor Rusiei", a mai spus reprezentantul armatei ruse.

Aceasta informatie apare la doua zile dupa ce publicatii din Ucraina si Belarus au relatat ca armata rusa a relocat la sfarsitul lunii mai Brigada a 28-a mecanizata in zona orasului Klinti din Briansk.

Ziarul ucrainean Segodnia a scris ca armata rusa a relocat trupe si blindate de-a lungul granitei cu Belarus, unde ar intentiona sa creeze baze militare cu un potential ofensiv considerabil. Publicatia de la Kiev se bazeaza pe informatii si fotografii furnizate de organizatia ucraineana de experti militari si voluntari InfoNapalm, care nu doar ca monitorizeaza trupele ruse din Donbas - teatrul unui conflict armat din estul Ucrainei - ci si urmareste miscarile trupelor ruse de-a lungul granitei Federatiei Ruse cu Belarus si Ucraina.

Pe 24 mai, potrivit InfoNapalm, militari ai Brigazii 28 motorizate din Ekaterinburg au sosit la Klinti (regiunea Briansk), a relatat, la randul sau, site-ul opozitiei belaruse Charter97.org. Orasul Klinti este situat in apropiere de frontiera rusa cu Belarus si cu Ucraina.

Rusia incearca sa creeze o asa-numita "linie de aparare", considera jurnalistii de la Charter97.org, dar potrivit mass-media ruse ar fi vorba de "un pumn blindat superputernic", ca o contrapondere la NATO.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Rusia trupe granita Ucraina, #Rusia infanterie mecanizata Ucraina, #Rusia trupe raspuns NATO , #Rusia