Rusia: Declaratia lui Ponta privind anexarea R. Moldova, iresponsabila si inacceptabila!

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 16:36
13758 citiri
Rusia: Declaratia lui Ponta privind anexarea R. Moldova, iresponsabila si inacceptabila!
Foto; Itar-Tass

Rusia considera "iresponsabila si inacceptabila implicarea factorilor externi in contextul campaniei electorale in desfasurare in Republica Moldova", intr-o reactie la declaratii facute de premierul roman Victor Ponta la Alba Iulia.

Intr-un comunicat al ministerului rus de Externe citat de Itar-Tass se arata ca "Moscova considera inacceptabile speculatiile facute de premierul Romanei Victor Ponta privind o eventuala anexare a Moldovei".

Moscova este "preocupata in legatura cu declaratiile premierului Victor Ponta privind viitorul Republicii Moldova, pe care le-a facut la o intalnire cu activistii Partidului Social Democrat la Alba Iulia pe 14 septembrie", se arata in comentariul publicat de ministerul rus de Externe.

"Asa cum rezulta din apelurile directe ale candidatului roman la functia de presedinte pentru realizarea 'unei a doua mari unificari' pana in 2018, e evident ca anumite cercuri politice din Bucuresti inca nutresc planuri de anexare in legatura cu o tara suverana vecina", se arata in comunicat.

Ponta, validat candidatul PSD la prezidentiale: Referiri la Marea Unire, Nastase si portofoliul UE

"Asteptam ca autoritatile de la Chisinau sa raspunda cum se cuvine acestor afirmatii. De asemenea speram ca vor urma reactii asemanatoare de la Bruxelles si din alte capitale europene", se incheie comunicatul ministerului rus de Externe.

La congresul de validare a candidaturii sale la prezidentiale de la Alba Iulia, premierul Victor Ponta a facut urmatoarea declaratie: "Acesta este obiectivul candidatului Victor-Viorel Ponta. (...) In 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, sa fim din nou uniti, sa fim mandri ca sunt romani. (...) Presedintele trebuie sa fie simbolul natiunii unite".

De asemenea, premierul Ponta a vorbit explicit si de Marea Unire a Moldovei "cu Europa" si de faptul ca lucreaza cu guvernul "pentru ultima parte care a venit langa Romania in 1918".

"Si cand spun ca Marea Unire este, intr-adevar, obiectivul nostru national, sa stiti ca lucrez zi de zi alaturi de ministri, alaturi de presedintii de consilii judetene pentru ultima parte din Romania care a venit langa Romania in 1918, a fost pierduta dupa aceea si acum, printr-o sansa istorica, Moldova poate sa se uneasca nu doar cu Romania, ci cu intreaga Europa.

Cred ca obligatia noastra este sa aratam ca suntem toti romani, ca avem toti o sansa. Putem sa vorbim cu adevarat despre Marea Unire, Marea Unire in Europa cu cei de pe malul stang al Prutului, si eu pot sa fac acest lucru, in timp ce un contracandidat al meu n-a fost niciodata in Moldova.

Vreau, ca presedinte, impreuna cu Guvernul pe care dumneavoastra il veti sustine, vreau sa muncim pentru romani, vreau sa facem o schimbare adevarata si vreau sa facem Marea Unire pentru Romania", a mai declarat Victor Ponta.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Moscova Rusia Ponta Moldova, #Rusia ingrijorata Ponta Moldova, #Rusia Ponta anexare Moldova , #Rusia
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Acum sa vedem care este mai tare in anexari: Putin cu Ponta ??