Rusia inghite Crimeea: Moscova se teme de un aflux de migranti

Joi, 20 Martie 2014, ora 14:05
2625 citiri
Rusia inghite Crimeea: Moscova se teme de un aflux de migranti
Foto: Ria Novosti

Oficialitatile rusesti au eliberat primele pasapoarte pentru cetatenii din peninsula Crimeea, a anuntat seful Serviciului rus pentru migratie, Konstantin Romodanvski, care a mai precizat ca Moscova se teme de un aflux de migranti dupa anexarea Crimeii.

Procesul de eliberare a pasapoartelor a inceput miercuri, dupa ce tratatul de recunoastere a independentei Crimeii a fost semnat marti de presedintele rus Vladimir Putin, potrivit Russia Today.

Rusia anexeaza Crimeea. Putin: E o zona sfanta, ne-a fost furata

"Toti cei care au apelat la Serviciul rus pentru migratie din Crimeea isi vor primi pasapoartele. Procesul a inceput deja. Cateva pasapoarte au fost eliberate astazi", a explicat Romodanvski.

Acesta nu a intrat in detalii cu privire la cetatenii crimeeni care vor sa-si pastreze nationalitatea ucraineana. Inca nu s-a stabilit cadrul legal conform caruia acestia vor putea sa traiasca si sa lucreze in peninsula.

Ucraina introduce vize pentru rusi si pregateste un plan de evacuare a Crimeii

Mai mult, Romodanvski a aratat ca oficialii rusi se tem de o posibila "catastrofa umanitara", provocata de un aflux de migranti la granitele Rusiei, care nu au un scop precis cum ar fi cautarea unui loc de munca.

"Numarul varsticilor si al copiilor (ucraineni - n.red.) care intra in Rusia este de doua ori mai mare", a continuat acesta, fara a indica perioada la care se raporteaza sau cifre exacte.

O alta masura anuntata miercuri, care vizeaza cetatenii din Crimeea, este cresterea pensiilor. Putin a comunicat Ministerului Muncii si Afacerilor Sociale ca nivelul acestora trebuie sa fie adus la cel din Rusia, pentru a creste beneficiile sociale in peninsula.

Aceste masuri vin dupa ce populatia din peninsula Crimeea s-a pronuntat pentru alipirea la Federatia Rusa la referendumul organizat pe 16 martie. Cetatenii au votat in favoarea separarii de Ucraina cu o majoritate covarsitoare de 96,7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rusia eliberare pasapoarte Crimeea, #Crimeea alipire Rusia, #masuri Rusia Crimeea , #Rusia
Comentarii
Poza ORD
ORD
rank 5
Rusi mai in varsta si copiii isi iau talpasita din Ucraina !
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Vreti sa va trimitem paturi calde si sandwichuri cu sunca de Praga?