Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Rusia isi construieste baza militara in Siria? Kerry cere explicatii de la Moscova

Duminica, 06 Septembrie 2015, ora 13:59
6841 citiri
Rusia isi construieste baza militara in Siria? Kerry cere explicatii de la Moscova
Foto: Facebook/John Kerry

Secretarul american de stat John Kerry l-a sunat, sambata, pe ministrul rus de Externe Serghei Lavrov pentru a-i cere explicatii in legatura cu niste zvonuri aparute recent, potrivit carora Rusia ar construi o baza militara in Siria.

Daca interventia militara a Rusiei in Siria se confirma, "ar putea duce la escaladarea conflictului si la o pierdere si mai mare de vieti omenesti, ar creste afluxul de imigranti si ar exista riscul sa se confunte cu coalitia anti-Statul Islamic care opereaza in Siria", se arata intr-un comunicat al Departamentului de Stat al SUA, citat de CNN.

Kerry si Lavrov au convenit sa continue discutiile pe marginea interventiei militare a Rusiei luna aceasta, in New York, unde este asteptat oficialul rus, se mai precizeaza in documentul citat.

Lavrov: SUA santajeaza Rusia. Vor liber la scenarii militare in Siria

Los Angeles Times a relatat, vineri, citand oficiali americani fara a le mentiona numele, ca serviciile de informatii ale Statelor Unite au dovezi care arata ca Rusia isi sporeste prezenta militara in Siria, tara macinata de un razboi civil de mai bine de patru ani.

Dovezile includ si niste fotografii din satelit a ceea ce pare a fi o baza militara in constructie, unde Rusia ar putea trimite trupe si armament greu, au declarat oficialii americani pentru sursa citata.

Asta in ciuda faptului ca Rusia si Statele Unite incearca la nivel oficial sa gaseasca impreuna o solutie politica la criza din Siria, care, pe langa razboiul civil, se afla si sub amenintarea jihadistilor ISIL.

Acord SUA-Rusia privind ancheta asupra armelor chimice din Siria

Colaborarea pe acest palier dintre cele doua tari ar putea fi pusa in pericol, daca Rusia isi sporeste, intr-adevar, prezenta militara in regiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Rusia militar Siria, #Kerry Rusia Siria, #Rusia baza militara Siria , #Rusia