Rusia isi construieste propriul Las Vegas

Joi, 16 Iulie 2015, ora 11:30
6621 citiri
Rusia isi construieste propriul Las Vegas
Foto: Facebook/Vladivostok

Aproape de granita estica, in Rusia, o vasta regiune e slab populata si nu prea dezvoltata. Cel putin un oras infloreste insa aici, devenind Las Vegas-ul estului.

Se doreste atragerea asiaticilor atinsi de microbul jocurilor de noroc, relateaza BBC.

Cele mai bune rulete din lume, facute in Italia, nu iau numai destinatia Monte Carlo, Mayfair, Las Vegas, ci, mai nou, si Vladivostok.

Chiar si in conditiile in care Rusia e lovita de sanctiuni economice, din cauza actiunilor sale in Ucraina, ruletele italiene tot isi gasesc drumul din Torino pana aici. E locul in care se construieste un fel de Las Vegas in padure.

Rusia mizeaza pe o carte castigatoare: in Asia, mai precis China, Japonia si Coreea, traiesc 120 de milioane de oameni innebuniti dupa jocurile de noroc. Indata ce Vegasul din est va fi gata, vor fi la o distanta de doar doua ore de zbor cu avionul.

Deja "orasul pierzaniei" prinde contur. Columnele romane se inalta semet, sunt gata sali de receptie luxoase, cu nume exotice, cum ar fi "Tigrul de Cristal". Prin nori de praf zaresti muncitori chinezi si electricieni rusi, lucrand contra cronometru pentru ca totul sa fie gata in cateva luni. La marea inaugurare este asteptat insusi Vladimir Putin.

O cladire din Constanta aprinde imaginatia strainilor - O fi bantuita? (Galerie foto)

In cinci ani, se estimeaza ca orasul va fi impanzit de cazinouri, va exista si un parc acvatic, un teren de golf, spa-uri si teatre. Toate construite in locul in care era padure si unde temperaturile sunt de minus 20 de grade Celsius iarna.

Sute de tineri rusi sunt scoliti in prezent pentru a deveni crupieri, manageri de etaj, receptionisti etc.. Aceasta zona de entertainment (laolalta cu portul liber) va transforma total aceasta parte uitata din Rusia.

Orasul se mandreste mai nou cu doua poduri suspendate spectaculoase, unul comandat chiar de Putin pentru summit-ul Asia-Pacific din 2012, costand 1,3 miliarde de dolari.

Ramane insa problema "baietilor rai" din Estul Salbatic. Aici domneste o cultura a coruptiei, unde violenta e la ea acasa. Un fost primar a plecat fara a privi in urma, dupa ce o grenada a explodat in fata usii biroului sau.

Putini s-ar fi gandit ca intr-o astfel de regiune isi au locul hoteluri de 5 stele. Insa acestea exista, chiar daca, pentru moment, sunt goale.

Daca va ajunge sa rivalizeze cu Las Vegas-ul nu se stie pentru moment, insa cei care il construiesc sunt convinsi ca va fi pe aceeasi treapta cu Shanghai si Singapore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rusia construieste Las Vegas, #Vladivostok Las Vegas, #Rusia cazinouri Vladivostok , #Rusia