Rusia nu-l extradeaza pe Ianukovici. Cum motiveaza

Autor: Ana Ilie
Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 13:51
2163 citiri
Rusia nu-l extradeaza pe Ianukovici. Cum motiveaza

Rusia nu-l extradeaza pe fostul presedinte ucrainean, Viktor Ianukovici, a anuntat procurorul general rus, Iuri Ceaika, vineri.

Rusia nu da curs cererii ucrainenilor pentru ca nu are niciun motiv sa o faca. "Ianukovici este un presedinte legitim si nu exista motive pentru extradarea sa. Nu a comis nicio infractiune", a explicat Ceaika, adaugand ca "sunt cateva probleme cu privire la noile autoritati ucrainene", scrie Itar-Tass.

"Acestea au venit la putere in mod ilegal, drept rezultat al unei lovituri de stat", a aratat procurorul rus.

Ianukovici a fugit din Ucraina in Rusia, dupa patru luni de proteste de strada ce au devenit violente. Ianukovici sustine ca s-a refugiat la Rostov-pe-Don si a organizat pana acum trei conferinte de presa de acolo.

Ianukovici recunoaste, cu lacrimi in ochi, ca a dat Crimeea pe mana rusilor: A fost o greseala!

Ianukovici este cautat in Ucraina pentru moartea a peste 100 de protestatari si pe numele sau a fost emis mandat de arestare.

Fostul presedinte ucrainean a admis, in ultima sa iesire publica, greseala de a invita trupele ruse in Crimeea si, cu lacrimi in ochi, a promis ca va negocia cu presedintele rus, Vladimir Putin, pentru reintoarcerea peninsulei la Ucraina.

Ianukovici vrea Crimeea inapoi in Ucraina: Este o tragedie majora!

Presedintele rus, Vladimir Putin, a precizat ca Ianukovici a cerut Rusiei sa trimita trupe in Crimeea pentru a proteja cetatenii rusi de acolo. Multi ucraineni considera ca acest gest al lui Ianukovici este o tradare. Trupele ruse au ocupat rapid peninsula sub acest pretext, Crimeea a organizat cu succes un referendum pentru alipirea la Rusia, si Federatia Rusa a anexat prompt peninsula la Marea Neagra, spre consternarea comunitatii internationale si a Ucrainei.

In varsta de 63 de ani, Ianukovici insista ca este inca liderul legitim al Ucrainei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Viktor Ianukovici extradare Rusia, #Ianukovici extradat Ucraina , #Rusia