Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rusia, obligata de CEDO sa plateasca despagubiri unui militant din opozitie

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 20:37
1562 citiri
Rusia, obligata de CEDO sa plateasca despagubiri unui militant din opozitie
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, marti, ca Rusia trebuie sa plateasca despagubiri unui militant din opozitie arestat in 2012 la Moscova, in timpul protestelor fata de realegerea lui Vladimir Putin in functia de presedinte.

In decizia publicata marti pe website-ul sau, CEDO a dispus ca Rusia sa plateasca despagubiri de 25.000 de euro si cheltuieli de judecata de 7.000 de euro lui Evgheni Frumkin. Acesta a fost incarcerat 15 zile pentru participarea la o demonstratie in piata Bolotnaia contra abuzurilor produse in timpul alegerilor, transmite Reuters.

Rusia isi rezerva oficial dreptul de a nu pune in aplicare deciziile CEDO

Curtea de la Strasbourg a hotarat ca "masurile luate impotriva lui Evgheni Frumkin au fost disproportionate masiv in raport cu scopul urmarit". Deocamdata nu este clar daca Moscova va plati despagubirea dictata de CEDO.

Cazul protestatarilor din piata Bolotnaia a devenit unul celebru in Rusia, unde criticii la adresa lui Vladimir Putin au fost persecutati.

Putin ramane cel mai popular politician din Rusia si pare probabil sa fie reales presedinte al tarii in 2018.

In timpul protestelor din piata Bolotnaia, circa 400 de persoane au fost arestate si cateva zeci au fost ranite in ciocnirile cu fortele de ordine, cele doua parti acuzandu-se reciproc de provocare.

Duma a decis: aplicarea deciziilor CEDO nu mai este obligatorie in Rusia

Evgheni Frumkin a fost incarcerat pentru obstructionarea traficului rutier si nerespectarea ordinelor politiei. Explicatia sa potrivit careia, in confuzia generala, nu a fost suficient de rapid pentru a parasi locul demonstratiilor nu a fost contestata sau respinsa, a precizat CEDO.

In luna decembrie, presedintele rus a promulgat o lege care ii confera Curtii Constitutionale a Rusiei sa decida daca hotararile CEDO trebuie sa fie puse in practica.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Rusia CEDO despagubiri, #CEDO Rusia obligata despagubiri, #CEDO Rusia militant opozitie , #Rusia