Rusia, reactie militara cu zeci de mii de soldati impotriva NATO (Video)

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 12:48
7546 citiri
Rusia, reactie militara cu zeci de mii de soldati impotriva NATO (Video)
Foto: Arhiva Facebook/Ministerul Apararii din Rusia

Moscova va desfasura doua divizii noi in vestul tarii si una in sud, pentru a contrabalansa prezenta militara sporita a NATO in apropiere de granitele ruse, a declarat miercuri ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu.

"Ministerul Apararii ia o serie de masuri pentru a raspunde consolidarii militare a NATO la granita Rusiei. Pana la sfarsitul anului, doua divizii noi vor fi formate in Districtul Militar de Vest si una in Districtul Militar de Sud", a spus Soigu, citat de Russia Today, relateaza News.ro.

Anterior, presa rusa a scris ca divizii noi, cu 10.000 de militari fiecare, ar putea fi desfasurate pe Rostov-pe-Don, in regiunea Smolensk (vestul tarii) si in regiunea Voronej (sud-vestul tarii).

NATO va trimite 4.000 de soldati suplimentari in Polonia si in cele trei tari baltice, dupa ce Rusia a lansat mai multe exercitii militare neanuntate in regiune, a anuntat saptamana trecuta secretarul adjunct al apararii Robert Work, citat de Wall Street Journal.

Cu Rusia-n coaste, NATO trimite mii de soldati in Polonia si tarile baltice

NATO vrea sa contracareze consolidarea efectivelor militare ruse din Crimeea, peninsula anexata de Moscova in 2014, dar si din Marea Neagra, regiune importanta din punct de vedere strategic atat pentru Rusia, cat si pentru Occident, datorita resurselor energetice si apropiere de Orientul Mijlociu.

In anul 2014, Alianta a suspendat cooperarea cu Rusia din cauza rolului jucat de Moscova in conflictul din Ucraina. La randul sau, Kremlinul sustine ca desfasurarea de forte NATO importante in apropiere de granitele sale ar incalca Actul Fondator al relatiilor NATO-Rusia, din 1997.

Creste tensiunea in Marea Baltica: SUA acuza Rusia de manevre "nesigure si neprofesioniste", Moscova se apara

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#militari Rusia NATO, #Rusia raspuns militar NATO , #Rusia
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Asasinarea moștenitorului și atacarea radioului fiind fumate, cam