Rusia se intareste militar in Pacificul de Nord

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 20:41
3910 citiri
Rusia se intareste militar in Pacificul de Nord

Rusia va construi peste 150 de instalatii militare pe doua dintre insulele arhipelagului Kurile, din Pacificul de Nord, care este revendicat si de Japonia, a transmis un comandant militar rus.

"Toate deciziile constructiei statiilor miltiare pe insulele Iturup si Kunashir au fost luate si aprobate. Toate instalatiile esentiale, peste 150, vor fi construite inainte de 2016", a spus general-conolelul Serghei Suvorkin, liderul districtului militar estic, potrivit RIA Novosti.

Guvernul rus a aprobat decizia de a moderniza trupele rusesti din Insulele Kurile, din Extremul Orient, in 2011. O disputa teritoriala cu Japonia asupra lantului de insule, impreuna cu insula Sahalin, a determinat Rusia sa-si inteteasca controlul asupra acelor teritorii.

Relatiile dintre Rusia si Japonia au fost afectate de disputa asupra insulelor Kurile inca din perioada URSS.

Firma de constructii de stat Spetsstroi ar urma sa construiasca taberele, precum si instalatiile sportive si de divertisment, printre altele. O masura similara este planificata pentru instalatiile militare din insula Sahalin, din Pacificul de Nord, pana in anul 2020.

Garnizoanele din Kuril vor primi, in anul 2015, peste 120 de vehicule armate si peste 350 de unitati de echipamente militare de ultima ora vor fi trimise in insule in urmatorii trei ani.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Rusia instalatii militare Pacific, #Rusia instalatii militare insule Kurile , #Rusia