Rusia se pregateste de razboi: Cum vrea sa protejeze populatia in caz de amenintari militare

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 13:52
8357 citiri
Rusia se pregateste de razboi: Cum vrea sa protejeze populatia in caz de amenintari militare
Foto: Arhiva

Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta si de Aparare Civila (EMERCOM) va prezenta o noua doctrina de aparare civila in caz de dezastre provocate de om si de amenintari militare.

Anuntul lansarii unei astfel de strategii a fost facut de seful departamentului pentru protectia populatiei, Serghei Akatiev, in cadrul unui interviu pentru ziarul Izvestia si citat de Itar Tass.

"Fata de doctrina care este in prezent in vigoare, noua strategie nu va mai presupune asa-numita evacuare generala, caz in care toata populatia civila ar trebui sa mearga pe jos in afara orasului, in cazul inaintarii trupelor inamice", a mentionat Akatiev.

Rusia, in pragul unei crize precum cea a Imperiului Tarist din 1917

Un alt punct in strategia elaborata de Moscova se va referi la constructia unor refugii. "Analiza conflictului militar care apare in zilele noastre arata ca in operatiunile de lupta se foloseste armament de inalta precizie, care nu prevede asa-numita "zona de saturatie", cu focuri de arma, bombardamente etc. Acesta este si motivul pentru care noua strategie se va face cu accent pe adaposturi si alte instalatii de aparare civila", a adaugat seful departamentului pentru protectia populatiei.

Noul sef al NATO, mesaj pentru Rusia: Putem trimite trupe oriunde vrem noi

De altfel, Ministerul pentru Situatii de Urgenta intentioneaza sa introduca si o noua categorie de structuri de protectie, care se vor afla chiar in blocurile de locuinte.

"EMERCOM introduce o noua categorie de instalatii de protectie, care urmeaza sa fie construite in cartiere. Spre deosebire de vechile adaposturi din perioada sovietica, acestea nu vor mai proteja populatia in cazul unor atacuri nucleare, insa vor oferi protectie in fata obuzelor, dar si in situatia prabusirii unor cladiri", a mai dezvaluit Akatiev.

Rusia stinge lumina: Putin interzice orice manifestatii pe timpul noptii

Oficialul rus a precizat ca aceste schimbari de strategie au la baza evenimentele din estul Ucrainei.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Rusia strategie militara, #Rusia protectie civila razboi, #strategie razboi Moscova , #Rusia