Rusia se simte amenintata? Vrea sa trimita mai multi soldati in Crimeea

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 17:42
2747 citiri
Rusia se simte amenintata? Vrea sa trimita mai multi soldati in Crimeea
Foto: Itar-Tass

Cresterea numarului de forte militare din Crimeea reprezinta o prioritate pentru Moscova, potrivit ministrului rus al Apararii Serghei Soigu.

El a declarat ca intentia Rusiei de a trimite mai multi soldati in Crimeea este motivata de deteriorarea situatiei din estul Ucrainei si de sporirea prezentei straine in apropiere de granitele Rusiei, potrivit Itar-Tass.

"Situatia militaro-politica din zonele strategice din sud-vestul Rusiei s-a schimbat dramatic de la inceputul acestui an", a declarat el.

"Situatia din Ucraina s-a deteriorat dramatic, iar prezenta militara straina din vecinatatea granitelor noastre a crescut. Asemenea lucruri au dus la anumite ajustari in ceea ce priveste activitatea de rutina a districtului", a continuat ministrul rus.

Ucraina ameninta: Daca Occidentul nu ne ajuta, repornim programul nuclear

Afirmatiile lui Serghei Soigu vin la scurt timp dupa ce Rusia a acuzat statele NATO ca, prin livrarea de arme catre Ucraina, devin complice la crime de razboi.

"Am auzit din mai multe surse ca regimului de la Kiev i s-au promis livrari de arme si sisteme militare din partea unor tari ale grupului, care deja ameninta sa intervina in afacerile interne ale Ucrainei si, sa o spun direct, sa fie complice la crimele de razboi comise acolo", a declarat Serghei Nariskin, purtator de cuvant al Parlamentului rus.

Reprezentantii NATO au negat aceste informatii si au asigurat ca alianta nu va furniza "asistenta letala" statelor non-membre, dar ca tarile care doresc sa faca acest lucru il pot face.

Ucraina anunta ca a inceput sa primeasca arme de la tari NATO

Ministrul ucrainean al Apararii, Valeri Gheletei, a anuntat, weekend-ul trecut, ca mai multe state NATO au inceput sa trimita arme fortelor de la Kiev. Oficialul ucrainean a precizat ca aceasta decizia a fost luata la summit-ul NATO din Tara Galilor.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#soldati rusi Crimeea, #militari rusi Crimeea, #soldati Crimeea Rusia , #Crimeea