Ziare.com

Rusii le cer britanicilor miliarde de dolari furati de oligarhii rusi: Pastrati infractorii, dar dati-ne banii!

Luni, 09 Aprilie 2018, ora 18:49

   

Rusii le cer britanicilor miliarde de dolari furati de oligarhii rusi: Pastrati infractorii, dar dati-ne banii!
Procurorul general al Rusiei, Iuri Chaika, cere Marii Britanii sa returneze Rusiei banii furati de 61 de oligarhi rusi care traiesc la Londra, suma ridicandu-se la aproximativ 8,3 miliarde de dolari.

"Incepand cu 2002, am trimis Marii Britanii 61 de cereri de extradare. Acesti oameni sunt acuzati sau au fost deja condamnati in Rusia pentru infractiuni economice, pagubele ridicandu-se in total la mai mult de jumatate de trilion de ruble (8,3 miliarde de dolari). Acestea sunt doar pagubele directe, suma deturnata de acestia fiind mult mai mare", a spus Chaika pentru postul rus NTV, potrivit Russia Today.

In februarie, guvernul britanic i-a avertizat pe oligarhii rusi din Marea Britanie ca bunurile de peste 50.000 de lire sterline a caror origine nu va putea fi dovedita vor fi confiscate.

"Va asigur, va fi foarte greu pentru multi dintre ei sa-si justifice averile. Speram ca autoritatile britanice vor actiona in conformitate cu legile unui stat civilizat, si nu dupa principiul 'fura bani furati'. Puteti pastra infractorii, dar returnati banii. Sunt banii nostri", a transmis Chaika.

Londra si alte orase britanice sunt considerate paradisuri fiscale de infractorii rusi fugari, mai scrie Russia Today.

C.S.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9049 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
22 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Gand la gand cu bucurie...

Ce bine ar fi dacă și autoritățile romane le-ar cere acestor paradisuri fiscale să restituie Romaniei toate miliardele furate, nu numai de romanii imbogățiți peste noapte, ci și de patronii giganților, cosiderați persoane juridice, care ne-au exploatat bogățiile de peste 27 de ani! Și, asta, cu dobandă pentru toată această perioadă. Atunci n-ar mai exista firme care să ne fure contractele ca să nu se mai dea de urma hoțiilor lor făcute, precum Bechtel, n-ar mai exista tot felul de afaceriști improvizați, pe banii altora, in tot felul de firme care ne-ar fi transformat Roșia Montana, din filon aurifer și un relief paradisiac, intr-o zonă a morții, ce poate contamina și otrăvi intreaga panză freatică a apelor subterane nu numai de pe teritoriul Romaniei ci și al Ungariei, al Poloniei, Ukrainei și chiar al fostei Yugoslavii. Carpații unesc toate apele freatice a acestor ținuturi din jurul lor.

Și uite-așa vom avea cu adevărat Dreptul la un Stat de Drept pentru poporul roman și nu o jonglerie in mainile unui grup de "oligarhi", ce dețin averea lumii, aducand genocidul generalizat peste șapte miliarde de oameni ce mor ca muștele de foame, sau de atrocitățile create și puse la cale de acești zombi, care sunt departe de-a mai putea fi numiți FIINȚE omenești. Este cert că dintre aceștia sunt și persoane bogate, care muncesc cinstit și cu o viziune umană despre viitorul Terrei și-a omenirii intregi, care nu pot fi băgate in aceeași oală cu nelegiuiții, ce ne distrug intreaga planetă pentru pumnul lor de arginți otrăviți și spurcați.

Cineva trebuie să ia taurul de coarne. Repatrierea tezaurului/aurului actual aflat la Londra dar și cel din timpul războilui aflat la Moskova este prioritatea numărul unu a SRI-ului și politicii dambovițene aducand astfel și frații noțtri de dincolo de Prut la matca străbună. Acum cand apele tulburi ale democrațiilor fără democrație incep să se limpezească, cred că și "scafandrii" noștri pot culege perlele aruncate in "gura porcilor"... Asta, ca să fim in ton cu citatele biblice in pragul sfintelor Paști.

S-auzim numai de bine,
Ariana din Carpați

 

tovarase putin, am o propunere de nerefuzat :) vi-l cedam pe vintage

si toata ferma de troli contra tezaurului romanesc.
cand pregatesc spartanul sa vina la moskova?
daca il vreti si pe hamurapi, va cedam si o parte din canada!
aia in care sta hamham :)

 

Pai o tara atat de civilizata

si atat de avansata tehnologic ca Rusia, poate produce otravuri pentru aia 61, care ii incurca. Iar KGB, redenumit FSB, daca nu ma insel, poate "fabrica" accidente. Deci Rusia are si solutii sigure, directe, eficiente, fara sa ceara ajutorul Marii Britanii.

 

Dar cind ne da inapoi Putin Tezaurul Furat ?

.

Eheee

E baut demult !

Lol

Din articol, o jumate de trilion= 8,6 miliarde
Pai un trilion e 1000 miliarde.

B

Este vorba de Pounds si de Ruble.Si de rata de schimb.

ce poanta buna:)

hoti striga hoti,ude-i tezaurul Romaniei mai hotilor?

 

Urss a confiscat aur din 30 de state, cele 15 sovietice..

URSS a confiscat mii de tone de aur din jumatate de Europa si alte state ocupate si silite sa intre in uniune...Tezaurul Romaniei, tezaurul SPANIEI !!!!!!!, aur din Letonia, Lituania, Estonia, Finlanda, Polonia, Cehoslovacia, Bulgaria , Ungaria, Romania , Germania etc

Incă nu se terminase cel de-al Doilea Război Mondial si Romania nu fusese declarată tară invinsă, cand sovieticii au inceput să confiste bunurile romanesti si să le trimită in URSS. Sub pretextul repatrierii, din Romania au fost scoase-pe jos, pe calea apei, cu masinile si cu trenul-si transportate in Uniunea Sovietică diferite utilaje industriale, mărfuri de uz casnic, imbrăcăminte pentru femei si bărbati, veselă, materiale de constructie, articole de papetărie, animale, lenjerie etc. Uneori erau "bune“ si lucrurile defectate. O parte din ele au fost distribuite in RSS Moldovenească. Aici gasesti, partial, jefuirea (cadoul cum spune Dodon) Romaniei inainte de a fi declarata tara invinsa. https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/ce-a-confiscat-urss-din-romania-in-1945-oi-masini-piane...14 Decembrie 1916, gara Iasi. Este momentul in care tezaurul Romaniei - 1.738 de lăzi pline cu lingouri de aur, bijuteriile Reginei Maria si obiecte de patrimoniu cultural extrem de pretioase, toate estimate la peste 320 milioane lei-aur - sunt incărcate in 17 vagoane. Averea tării, trimisă in două transe la rusi Lăzile erau incărcate cu 91 de tone in monede istorice de aur, care apartineau persoanelor private, companiilor si băncilor particulare din Romania si 2,4 tone de lingouri de aur, care apartineau Băncii Nationale a Romaniei; actiuni, obligatiuni, titluri de credit; colectia de monede a Academiei Romane, tablouri semnate de Grigorescu, Amann si Luchian, cărti rare, odoarele mănăstirilor din Moldova si Muntenia, arhive, depozite, precum si colectii ale multor institutii publice si particulare. Destinatia: Moscova. Scop? Sigurantă si păstare.In vara anului 1917, pe fondul temerilor că armata romană va iesi invinsă pe frontul din Moldova, autoritătile romane au luat decizia să mai trimită un tren cu valori la Moscova. De această dată, vorbim de 24 de vagoane in care au fost incărcate valori de aproape 1,6 miliarde lei aur apartinand Băncii Nationale si 7,5 miliarde de lei aur, bijuterii, tablouri si alte diferite depozite ale Casei de Depuneri si Consemnatiuni. In documentele oficiale se spunea că toate "trec sub garantia guvernului Rusiei in ceea ce priveste securitatea transportului, depozitării, precum si a inapoierii in Romania“. Putin a decretat:,,Nimeni nu va intoarce nimic. Spre regretul meu. Cred că cel mai bun lucru pe care l-ar putea face Romania este să uite această poveste ca pe un vis urat si să tragă concluziile de rigoare pe viitor“.

Tovarasa @Ariana. Contractul cu Bechtel apartine

camarilei lui Nastase Adrian.
Dar cine a distrus ARO, Steagul Rosu, Autobuzul, IPRS Baneasa ?

Ana Pauker a trimis avioane pline cu Aur in Elvetia.

Cine a pus gheara pe aurul ala ?

cum cine?

pai uresese bastion al pacii ie ca sa plateasca kkomunistii din Iuropa occidentala din aurul cu care au platit nemtii livrarile de petrol, cereale si alte alimente pe care le-a vandut guvernul maresalului Antonescu in timpul "dictaturii militaro-faciste" inlaturat la 23 august 1944 si inlokkuit cu "davai cias" care a fost pentru romani .mult mai rau decat "der, die, das"

O tara civilizata ca Rusia poate sa ne returneze Tezaurul

Puteti sa va pastrati spionii si trolii, dar returnati-ne Tezaurul!

 

Romania a fost jefuita de sute de ani si este si azi..

Cum a fost jefuită Romania in ultima sută de ani. Nemtii si rusii au luat cantităti uriase de aur si petrol. Bulgarii au vrut să ne fure pană si moastele.In ultima cu o sută de ani, armatele "aliate“ sau de ocupatie au jefuit cumplit tara. Nemtii si rusii sunt in topul celor care au luat cele mai multe bunuri de pe teritoriul Romaniei. De altfel, tezaurul Romaniei a fost rechizitionat de rusi. Valoarea pierderilor se ridică la aproape 100 de tone de aur.Spatiul carpato-danubiano-pontic a fost mereu un tinut bogat, plin de resurse, ravnit incă din perioada antichitătii. Secole de-a randul, diferite populatii angrenate fie in procese de migratie, fie mari imperii in plină expansiune, au jefuit cumplit acest teritoriu.In anul 1916, Romania participa la Primul Război Mondial in tabăra Antantei, adversară a Puterilor Centrale, din care făcea parte Germania, Austro-Ungaria, Bulgaria si Turcia. După ofensiva din Ardeal, armata romană era obligată să se retraga in fata unei uriase contraofensive germane si austro-ungare din vest, dar si a unei ofensive bulgare din sud prin Dobrogea. In urma bătăliilor de pe Valea Jiului, frontul romanesc a fost rupt. "Bucurestiul e descris de Alfred von Olberg ca «un mare oras, curat si modern. Străzile principale asfaltate, cele secundare pavate, numeroase clădiri de stat si publice, vile magnifice, hoteluri foarte bine intretinute, multe restaurante ademenitoare si cafenele extraordinar de elegante, cele mai multe in stilul caracteristic parizian, tramvaie electrice,tramvaie cu cai pe liniile mai putin importante, pe scurt un oras modern– desigur ici si colo cu influente orientale». Un oras care il frapează pe feldmaresalul von Mackensen",Nemtii au instituit rapid institutii si organisme ocupate in principal cu jefuirea sistematică a zonelor romanesti. Practic, se rechizitiona totul. Inclusiv acoperisurile metalice, clopotele de la biserici sau clantele de la usi.Jaful a fost sistematic. Nemtii si aliatii lor austro-ungari au prădat cumplit teritoriul ocupat. Statisticile oferite de istoricul bucurestean sunt grăitoare. "In timpul ocupatiei, germanii sărăcesc cu totul tara ocupată. Germania si Austro-Ungaria, in vremea ocupatiei, transportă pe teritoriul lor 2,3 milioane de tone de alimente si nutret, 100.000 de vagoane cu cereale, păstăi, marmeladă, peste, articole de lux, săpun. Campurile de petrol vitale pentru Puterile Centrale furnizează 1.478.765 tone de titei. O estimare a la long arata ca de pe teritoriul Romaniei in peste 2000 de ani au fost jefuite valori la cursul de azi de peste 5000 !!!!(cinci mii) miliarde $. Bugetul de azi este de cca 250 de miliarde ..Asta doar valori fixe , fara factorul uman.

Neserios.

Neserios gospodin Chaika asta!.
Adica Tanti Theresa sa pastreze pe "inocentii" aia si sa restituie miliardele.
Nu vor putea justifica averi de peste 50.000 pounds (daca) restul va fi confiscat,dar nu va ajunge in Rusia.Va ajunge la tezaurul UK.
Cred ca tanti Theresa prefera "targul" invers.Sa restituie oligarhii,dar sa pastreze miliardele.
Putin ii va astepta personal cu flori la aeroport si le va asigura domiciliu de lux la Magadan.

 

Aiurea! Multi dintre aia sunt in misiune in UK

Trimisi chiar de Putrin. Iar aia "ne-agreatii" au scos bani inainte de anul 2000, ca de prin vara lui 1999 nu se mai puteau scoate sume mari fara aprobare de la Ministerul rus de Finante.

Aurul Spaniei..

Tezaurul spaniol – furat de comunistii lui Stalin si dus (asemeni tezaurului romanesc) pe drumul fara de intoarcere la MOSCOVA , in timpul razboiului civil.In Spania a fost cel mai mare genocid impotriva bisericii, dupa URSS.Sute de biserici, zeci de catedrale distruse, peste 15.000 de preoti, calugari si calugarite, zece episcopi ucisi numai in prima luna a terorii comuniste, mii de opere de arta de valoare inestimabila vandalizate sau furate, nenumarate gropi comune “model NKDV", saracie, foamete, distrugerea valorilor morale.URSS a jefuit prin adeptii si spionii sai valori estimate la peste 1 milion !!!! de miliarde $ la cursu de azi. Am aflat ca documentul care autoriza transferul aurului(tezaurul Spaniei in timpul revolutiei bolsevice , razboi civil) fusese semnat de primul ministru al Republicii Spaniole, Francisco Largo Caballero, si de vicecomisarul la Externe, Nikolai Krestinski. Aurul fusese imbarcat in 1937 pe cargouri sovietice la Cartagena, baza navala spaniola, si descarcat la Odessa…

La acel moment, valoarea sa era estimata la 518 milioane de dolari. Cealalta parte a tezaurului, destinata sa finanteze operatiunile clandestine ale comunistilor spanioli si ale guvernului republican, fusese tranzitata prin Franta ca sa fie dusa cu valiza diplomatica la Moscova (idem. p. 74). Revelator si, totodata, plin de umor: Stalin era furios la gandul ca spaniolii si-ar fi putut fura propriul aur!"Mii de voluntari indoctrinati de bolsevici au jefuit spania , printre ei sute de ,,comunisti" romani condusi de Walter Roman, evreu, tatal lui Petre Roman.Spaniolii credinciosi tarii lor si cauzei civilizatiei europene au dovedit ca infrangerea fortelor bolsevice insemna stoparea unei primejdii de moarte pentru libertatea Occidentului de pe batranul continent.Iata, in linii foarte generale, tabloul Spaniei cazute prada ciumei rosii.

Pacifistule ai uitat de aurul aztecilor, de aurul

lui Burebista, de aurul lui Decebal, de aurul platit tribut turcilor, de o gramada de aur !
Ma gandesc daca mogolii ar gandi in acelas mod, ei care au ajuns cu manjii lor sa-i hraneasca taman din ieslele din Roma, cat aur ar mai avea de revendicat !
Dara ceea ce uiti este aurul ce l-am pierdut taindu-ne industria, afand praf si pulbere agicultura cu legea retrocedarii inIntegrum, cu multiplele reformari ale invatamantului ce a ajuns sa scoata absolventi de universitate analfabeti, s.m.d.
Ce ne zici de aurul asta pe care L-a pierdut TARA in ultimii 21 de ani, aur mult mai mult decat tot aurul despre care faci tu trimitere mergand in istorie !
PS Stii cam cat aur a carat numai US din Germania, pt simplul motiv ca era nazist ????
Sa-ti mai spun de aurul german ce l-a reprezentat toata industria de rachete si aviatie cu reactie pe care l-a furat din Germania !
Cineva spunea un mare adevar: istoria o scriu Invingatorii !
Din pacate cand s-a facut pacea dupa WW2 RO nu a fost sustinuta de nimeni, iara pt stiinta ta taman US a fost cea care a insistat pentru despagubirile uriase pe care le-am platit rusilor multumita excursiei pe care soldatii romani au facut-o in Rusia si a prezentei lor la Staligrad !

Trebuie spus ca acest aur (cea mai mare parte...

...in monede), transportat la Moscova via Odesa in 1936, nu a fost singurul instrainat; in anii succesivi - 1937 si 1938 - au continuat transporturile de valori in Rusia.
Iar rusii, care la inceput pretindeau ca "ajuta dezinteresat, din solidaritate bolsevica revolutia comunista spaniola", au inceput imediat sa emita note de plata pentru orice bunuri sau operatii intreprinse contra trupelor nationaliste spaniole. Astfel, in 1938 au anuntat republica spaniola ca nu mai avea rezerve de aur in Rusia.
Si asa, dupa ce i-au "ajutat" pe republicani sa lungeasca razboiul civil, i-au lasat invinsi, fara bani si cu o jumatate de milion de cadavre.

Din banii aceia, Regatul Unit

ar trebui sa ne despagubeasca pe noi si pe spanioli pentru tezaurele nationale furate de muscalii hoti.

 

Furat in adevaratul sens al cuvantului a fost tezaurul ...

...romanesc, cel spaniol (mult mai mare de altfel), a fost mai bine zis jecmanit, rusii pretinzand ca au livrat ajutoare militare de acei bani!

stati putzantel: ....

===============
"Rusii le cer britanicilor 10 miliarde de dolari furati de oligarhii rusi: Pastrati infractorii, dar dati-ne banii!
Luni, 09 Aprilie 2018, ora 18:49

Procurorul general al Rusiei, Iuri Chaika, cere Marii Britanii sa returneze Rusiei banii furati de 61 de oligarhi rusi care traiesc la Londra, suma ridicandu-se la aproximativ 8,3 miliarde de dolari."
autor: C.S. de la siursa: kkom punkkt ziare
====================
carevasazica ca oligarhii muskkali au pagubit Muskkalia de "aproximativ 8,3 miliarde de dolari" si muskkalii galantoni cer inapoi de la albionezi egzakkt trekkute fics
"10 miliarde de dolari" !!!!!!!!!
ce reprezinta diferenta de 1,7 miliarde de dolari? cheltuieli de judekkata suportate de statul muskkal?
profitul muskkaliei din investirea a 8,3 miliarde de dolari in ieconomia albioneza?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor