Rusii loviti de meteoriti incep sa se calmeze

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 09:31
2315 citiri
Rusii loviti de meteoriti incep sa se calmeze
Foto: Arhiva

Atmosfera "se calmeaza" in regiunea Celeabinsk, situata la aproape 1.800 de kilometri la Est de Moscova, unde un meteorit s-a dezintegrat in straturile inferioare ale atmosferei terestre vineri dimineata, provocand ranirea a o mie de persoane, potrivit ultimului bilant comunicat de autoritatile ruse.

"Suntem linistiti, intrucat stim ca 'un obuz nu cade de doua ori in aceeasi groapa'", a declarat telefonic, pentru Agerpres, Vasilii Rojko, de la Administratia orasului Celeabinsk.

Martor al neobisnuitului eveniment, Rojko a afirmat ca vineri dimineata a vazut "o minge de foc cum zbura spre pamant" si ca, abia dupa ce a auzit explozia, si-a dat seama de cele intamplate.

"Dimineata eram in masina la semafor, in apropiere de Piata Revolutiei cand am vazut o minge de foc cum zboara spre pamant, lasand in urma sa o urma asemanatoare cu cele lasate de avioane, dar mai pregnanta. Apoi, mingea de foc s-a spart in doua, iar peste cateva clipe s-a auzit o explozie", a relatat Rojko.

El a explicat numarul mare al ranitilor prin faptul ca, auzind zgomotul exploziei, multi locuitori s-au apropiat instinctiv de ferestre, pentru a vedea de unde venea zgomotul. Dar, in acelasi timp, unda de soc a lovit geamurile, imprastiind bucati de sticla.

"Majoritatea ranitilor au taieturi de la cioburile ce au zburat inspre ei", a spus angajatul Administratiei locale.

El a afirmat ca legislativul regional evalueaza pierderile si ca va sigura, din resurse publice, inlocuirea tuturor geamurilor sparte, indiferent ca sunt ale institutiilor sau ale locuintelor private.

In unele cartiere din Celeabinsk, orasul cel mai afectat in urma dezintegrarii unui meteorit la intrarea in straturile inferioare ale atmosferei terestre, a fost oprita alimentarea cu gaze si apa, relateaza presa rusa.

Caderea meteoritului a provocat ranirea a o mie de persoane, dintre care 200 de copii, si a starnit panica in randul populatiei, cu cateva ore inaintea trecerii unui asteroid la numai 27.000 de kilometri de Pamant

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#meteoriti Rusia, #rusi meteoriti , #Rusia