Secretarul general NATO someaza Rusia: Sa retraga toate fortele din estul Ucrainei

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 22:30
4017 citiri
Secretarul general NATO someaza Rusia: Sa retraga toate fortele din estul Ucrainei
Foto: hepta.ro

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a indemnat, miercuri, Rusia sa inceteze sustinerea acordata insurgentilor ucraineni, sa retraga toate fortele din estul Ucrainei si sa faciliteze respectarea Acordului de la Minsk.

"Indemn Rusia sa retraga toate fortele din estul Ucrainei, sa nu mai sustina insurgentii separatisti si sa respecte Acordul de la Minsk", a declarat Jens Stoltenberg in cursul unei vizite in Letonia, conform International Business Times.

Armistitiul din Ucraina, oficializat de Consiliul de Securitate al ONU

Stoltenberg a exprimat preocupare privind deteriorarea situatiei in orasul ucrainean Debalteve, avertizand ca rebelii prorusi pun in pericol aplicarea armistitiului.

"Sunt profund ingrijorat privind deteriorarea situatiei la Debalteve. Refuzul separatistilor de a respecta armistitiul ameninta Acordul de la Minsk", a spus Stoltenberg, notand ca fortele ruse continua sa fie active in Ucraina.

Armistitiu doar in vorbe: Razboiul continua in Ucraina - Lupte violente pentru un oras strategic

22 de militari ucraineni au murit, iar alti 167 au fost raniti in confruntarile cu insurgenti prorusi produse in ultimele zile in zona orasului Debalteve, a anuntat armata ucraineana, potrivit Interfax. Membrii serviciilor de securitate ucrainene au inceput miercuri retragerea din orasul Debalteve, care este inconjurat si asediat de insurgentii prorusi.

Presedintele Petro Porosenko a anuntat ca 80 la suta dintre militarii ucraineni au parasit deja orasul Debalteve. "Luptele de acolo arata adevaratele fete ale banditilor si separatistilor sustinuti de Rusia", a spus Porosenko.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat, potrivit estimarilor, cu peste 5.400 de morti.

Cum vede Ucraina cererea lui Putin pentru crearea unei zone-tampon: Dovadă că războiul va escalada
Cum vede Ucraina cererea lui Putin pentru crearea unei zone-tampon: Dovadă că războiul va escalada
Consilierul prezidenţial ucrainean, Mihailo Podoliak, a declarat luni, 18 martie, că ideea liderului rus, Vladimir Putin, de a crea o zonă tampon în interiorul teritoriului ucrainean este un...
Bombardamente intense în regiunea ucraineană Sumî. Dronele rusești au atacat și o rafinărie
Bombardamente intense în regiunea ucraineană Sumî. Dronele rusești au atacat și o rafinărie
Ucraina a anunțat luni, 18 martie, că a doborât 17 dintre 22 de drone şi şapte rachete lansate de Rusia în noaptea de duminică spre luni şi o intensificare a bombardamentelor ruse în...
#secretar general NATO Rusia, #razboi Rusia Ucraina, #Rusia Ucraina acord Minsk , #Rusia