Sefa Bancii Rusiei mizeaza pe un important "airbag" in valuta si aur

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 23:00
5161 citiri
Sefa Bancii Rusiei mizeaza pe un important "airbag" in valuta si aur
Foto: Qz

Presedintele Bancii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a declarat duminica la un post de televiziune ca Federatia Rusa dispune de un bun "airbag", constand in rezerva de aur si de valuta a tarii.

Conform declaratiei sale, valoarea acestei rezerve se ridica la putin sub 400 milioane dolari si este suficienta pentru ca nimeni sa nu fie ingrijorat cu privire la ratingurile economice comentate de unii analisti, informeaza RIA.

Singura grija ar fi ca aceasta importanta rezerva de aur si valuta sa fie pastrata neatinsa si sunt toate conditiile ca nicio imprejurare sa nu impuna folosirea ei.

Nabiullina sustine au fost analizate criteriile internationale privind pragul minim de rezerve necesare unui stat pentru a-si asigura siguranta activitatii economice, iar Rusia se situeaza deasupra acestor normative internationale.

Specialista a subliniat faptul ca in 2015 nu vor exista motive de a apela la rezervele de aur si valuta ale tarii, asa cum s-a petrecut in anul trecut, cand tara a trebuit sa faca fata scaderii bruste a pretului la petrol.

Nici cetatenii n-ar trebuui sa fie preocupati de problema ratingurilor economice, comentate adesea in presa.

Conform celor declarate, ratingurile au influenta lor asupra pietei financiare, dar ele nu determina situatia globala a economiei. Aceasta este determinata de alti factori, in mod special de numarul locurilor de munca sau de dezvoltarea activitatii industriale. Daca acesti factori vor evolua favorabil, atunci si ratingurile se vor corecta corespunzator.

Elvira Nabiullina este prima femeie numita vreodata in fruntea Bancii Centrale de la Moscova si, in clasamentul celor mai influente femei din Rusia publicat de revista "Ogonek" in martie 2014, figura pe locul al doilea.

In varsta de 52 de ani, Nabiullina a fost in ultimul timp Ministru al Dezvoltarii Economice, apoi asistent al presedintelui Putin, iar in prezent presedinte al Bancii Centrale.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Rusia rating tara, #Rusia rezerva aur, #Rusia rezerve valutara , #Rusia