Senatorul John McCain, interzis in Rusia - cine se mai afla pe lista neagra a lui Putin

Joi, 19 Martie 2015, ora 14:29
2433 citiri
Senatorul John McCain, interzis in Rusia - cine se mai afla pe lista neagra a lui Putin
Foto: Hepta.ro

Rusia a emis noi sanctiuni personale, joi, ce vizeaza 200 de persoane cunoscute pentru actiunile si pozitiile anti-ruse. Printre persoanele vizate se numara senatorul american John McCain si Caroline Atkinson, adjunctul consilierului prezidential pe probleme de securitate nationala.

Cele 200 de persoane aflate pe lista publicata joi de popularul cotidian Izvestia sunt vizate de inghetarea conturilor si interdictia de calatorie in Rusia, scrie Russia Today. Publicatia Izvestia a citat o sursa din administratia prezidentiala, insa Ministerul rus de Externe a refuzat sa comenteze noile sanctiuni.

Pe noua lista se afla in special politicieni, functionari publici si alte persoane publice cunoscute pentru activitatile anti-ruse fatise. Pe lista s-ar mai afla consilierii prezidentiali Daniel Pfeiffer si Benjamin Rhodes, liderul democratilor din Senat, Harry Reid, presedintele Camerei Reprezentantilor, John Boehner, presedintele comitetului senatorial pentru Relatii Externe, Robert Menendes si senatorii John McCain, Daniel Coats si Mary Landrieu.

"Nu avem nicio dorinta speciala sa jucam acest joc de-a interdictia cu Occidentul, dar daca ei isi mentin sanctiunilor vom lansa si noi liste negre pregatite de misiunile noastre diplomatice", a explicat sursa de la Kremlin.

McCain: Putin planuieste sa refaca impreriul rus, cu tot cu Republica Moldova

Senatorul John McCain a facut, de-a lungul crizei din Ucraina, mai multe afirmatii cu privire la implicarea Rusiei si presedintele Vladimir Putin, ce au infuriat Moscova. Spre exemplu, la un moment dat McCain a catalogat drept "rusinos" refuzul Occidentului de a trimite armament Ucrainei, pentru a lupta impotriva separatistilor prorusi din estul instabil.

Basescu, ingrijorat pentru R. Moldova: Daca Putin inainteaza, Transnistria e pierduta

John McCain sustine ca planul lui Putin este de a "reintregi vechiul imperiu rus", din acest proiect facand parte inclusiv Republica Moldova.

"Asta include Ucraina, include Republica Moldova, include tarile baltice. Si are ambitia de a atinge acest obiectiv...daca nu aratam putere, cum am facut in timpul Razboiului Rece, atunci va profita de ceea ce considera slabiciunea noastra. Iar acest lucru ar putea duce la o criza foarte serioasa", a avertizat parlamentarul.

"Este nevoie de sanctiuni mai dure, e nevoie sa ii dam Ucrainei echipament militar si servicii de informatii, trebuie sa incepem un program de antrenamente. Trebuie sa trimitem acolo un grup de consilieri militari din America", a subliniat McCain.

Armistitiu incalcat in Ucraina? Explozii in Mariupol, unitate a Kievului in flacari (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Rusia sanctiuni John McCain, #Rusia sanctiuni politicieni americani , #Rusia