Statele Unite si Europa, scindare in privinta Rusiei? Ce spune John Kerry

Duminica, 08 Februarie 2015, ora 22:17
9787 citiri
Statele Unite si Europa, scindare in privinta Rusiei? Ce spune John Kerry
Foto: Huffington Post

Secretarul american de stat John Kerry a negat faptul ca ar exista o scindare intre SUA si Europa in ceea ce priveste atitudinea fata de Rusia, dupa ce mai multi senatori din Statele Unite au criticat Germania si alte tari din UE care s-au opus sa trimita armament in Ucraina.

"Dati-mi voie sa asigur pe toata lumea ca nu exista nicio divizare, nicio scindare. Observ ca unii incearca sa creeze asa ceva. Suntem uniti, lucram impreuna, cu totii suntem de acord ca aceasta criza nu se va termina prin interventie militara. Suntem cu totii uniti in diplomatie", a declarat John Kerry, la Conferinta pentru Securitate, care a avut loc duminica, la Munchen, arata Reuters.

Criticile referitoare la prespusa scindare a celor doi aliati, SUA si Europa, au aparut sambata, cand cancelarul german Angela Merkel a declarat, dupa discutiile cu Vladimir Putin, ca se opune inarmarii Ucrainei si ca singura solutie de a pune capat crizei este una diplomatica, astfel incat eforturile in acest sens vor fi continuate.

La aceeasi conferinta de duminica, Merkel a subliniat ca liderul rus nu se va lasa intimidat daca Statele Unite sau tari UE trimit arme Ucrainei, aratand ca este convinsa ca luptele din estul separatist nu vor fi oprite prin mijloace militare.

Merkel avertizeaza: Putin nu va fi intimidat daca Ucraina primeste arme din alte tari

Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande si Vladimir Putin au purtat discutii, vineri, la Moscova, ajungand la un plan de pace pentru Ucraina. In timp de Hollande a subliniat ca planul reprezinta "o ultima sansa" pentru a evita razboiul, Merkel a marturisit ca "nu este cert" ca initiativa de pace in Ucraina prezentata vineri va avea succes.

Intalnire cu miza istorica la Moscova: Merkel spune ca "nu e cert" ca planul de pace pentru Ucraina va avea succes

La randul sau, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, sustine ca Uniunea Europeana si Statele Unite sunt responsabile pentru escaladarea conflictului in Ucraina, apreciind ca parteneriatul strategic Rusia-UE "nu a trecut testul de stres".

Reactia Rusiei, dupa intalnirea Putin-Merkel-Hollande: UE si SUA, responsabile pentru conflictul din Ucraina. N-au trecut "testul de stres"

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#John Kerry scindare SUA UE, #scindare SUA UE Rusia, #arme Ucraina , #Rusia