Statul Major al armatei ruse: Trupele de la frontierele Ucrainei se vor retrage in 20 de zile

Sambata, 24 Mai 2014, ora 09:25
2213 citiri
Statul Major al armatei ruse: Trupele de la frontierele Ucrainei se vor retrage in 20 de zile

Trupele ruse desfasurate in apropierea frontierei Ucrainei vor reveni in cazarmi in urmatoarele douazeci de zile, potrivit ordinului dat de presedintele rus Vladimir Putin, a anuntat vineri seful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov.

"Trupele sunt desfasurate la bordul unor trenuri si avioane de transport. Aceasta va dura aproximativ 20 de zile", a declarat generalul Gherasimov, citat de agentia de presa RIA Novosti, preluata de AFP.

Raspunzand la intrebarea unui jurnalist, generalul Gherasimov a exclus posibilitatea ca retragerea sa fie finalizata pana la 1 iunie.

Luni, presedintele Putin a ordonat trupelor ruse masate de la sfarsitul lunii martie la frontiera sa se intoarca in cazarmi. Fortele ruse, desfasurate in regiunile de vest si de sud ale Rusiei, au inceput sa se intoarca la bazele lor imediat dupa ce a fost dat ordinul, luni 19 mai, a asigurat generalul.

Joi, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat ca miscarile de trupe ruse observate in apropierea frontierei "ar putea sugera ca o parte dintre aceste forte se pregatesc de retragere".

General Gherasimov a declarat ca fortele ruse, desfasurate in cadrul unor manevre militare, nu reprezinta o amenintare pentru Ucraina. "Tema unei amenintari ruse a fost recent folosita de mass-media ucrainene doar pentru a speria publicul", a spus el.

"Acestea sunt exercitii planificate pe care le organizam in fiecare an", a adaugat el.

Rusia a asigurat ca soldatii, in numar de 40.000 potrivit NATO, sunt desfasurati in cadrul unor exercitii militare de rutina, dar prezenta lor a alimentat temerile in Ucraina si tarile occidentale legate de o interventie militara rusa in estul Ucrainei pentru sprijinirea separatistilor prorusi.

Potrivit generalului Gherasimov, "absenta de concentrari destabilizatoare de militari rusi in apropierea frontierei ucrainene a fost confirmata de mai mult de zece echipe de inspectori din tari NATO si Ucraina pe care le-am acceptat pe teritoriul nostru".

Ministerul rus al Apararii a anuntat joi ca a trimis in zona cu o zi inainte patru convoaie feroviare de vehicule blindate si armamente, precum si 15 avioane ce transporta soldati.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#trupe ruse retragere Ucraina, #trupe ruse granita Ucraina, #trupe frontiera Ucraina , #Rusia
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Cu siguranta se vor retrage trupele muscalesti...