Temperatura record in Rusia

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 08:11
3238 citiri
Temperatura record in Rusia
Foto: CPP.co.uk

Moscova a cunoscut joi temperatura record de 38,2 grade C la 16h00 (12h00 GMT), acesta fiind un record absolut in ultimii 160 de ani, de cand a inceput inregistrarea temperaturilor meteo in Rusia.

Valul de caldura fara precedent in Rusia si fumul provocat de vegetatiile incendiate de canicula provoaca o poluare atmosferica in Moscova care depasise miercuri de zece ori norma admisa, potrivit observatorului calitatii aerului in capitala rusa, relateaza AFP. Din cauza caldurii extreme si a poluarii, seful serviciilor sanitare rusesti, Ghennadi Onichtchenko, a recomandat moscovitilor varstnici si copiilor "sa evite sa iasa din casa si sa-si diminueze eforturile fizice".

De la declansarea incendiilor, in iulie, 576 ha de vegetatie au luat foc in regiunea Moscovei, potrivit unui responsabil al Ministerului Situatiilor de Urgenta, Evgheni Sekirin, citat de Interfax.

Avioane ale acestui minister largheaza mari cantitati de apa asupra acestor focare, incercand sa controleze incendiile. Canicula si seceta in Rusia provoaca, de asemenea, incendii de paduri care au antrenat joi evacuarea a sapte tabere de vacanta pentru copii si trei spitale in regiunea Voronej, la circa 600 km sud de Moscova.

Canalele media rusesti au relatat in ultimele zile despre sate intregi, care au fost devastate de foc in diferite regiuni ale tarii. In Voronej chiar, 17 case au fost distruse de foc, iar 40 au ars intr-un sat al regiunii, in timp ce drumul federal care traverseaza regiunea a trebuit inchis.

Presedintele Medvedev a cerut prin telefon guvernatorului regiunii, Alexei Gordeev, sa-i raporteze ce masuri a luat pentru combaterea incendiilor. In regiunea Nijni Novgorod, la est de Moscova, 341 de case al orasului omonim au fost distruse, iar aproape alte 600 de locuinte au fost evacuate.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#temperaturi record Rusia, #canicula Rusia , #Rusia