Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Traficul aerian in vestul Europei, perturbat de bombardierele rusesti

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 11:34
8699 citiri
Traficul aerian in vestul Europei, perturbat de bombardierele rusesti

Niste bombardiere rusesti care au zburat in apropierea coastei Irlandei au provocat perturbari ale traficului din spatiul aerian irlandez.

Doua avioane comerciale cu sute de pasageri au fost deviate de la cursul initial sau au avut intarzieri din acest motiv, relateaza The Telegraph.

Bombardiere rusesti deasupra Marii Britanii. Explicatie greu de crezut de la Moscova

Pilotii celor doua aeronave de pasageri au fost nevoiti sa evite astfel doua bombardiere rusesti care zburau prin spatiul aerian al Irlandei, fara avertisment, in luna februarie, potrivit Autoritatii Irlandeze de Aviatie (AIA).

Se pare ca perturbarile au avut loc pe 18 februarie, cand doua avioane de lupta britanice Typhoon au fost ridicate de la sol pentru a escorta doua bombardiere rusesti ce zburau aproape de spatiul aerian britanic.

Diplomat britanic: Cu bombardierele, Putin ne aminteste ca Rusia e o mare putere nucleara, cu o mare armata

Autoritatea aeronautica irlandeza a transmis ca cele doua aeronave rusesti aveau oprite dispozitivele care emit semnale radio, cele care ajuta la identificarea avionului de catre radarele controlorilor de trafic aerian.

"Plecarea unei aeronave din Dublin a fost intarziata din cauza activitatii aeronavelor militare rusesti din spatiul aerian controlat de Marea Britanie", a transmis AIA, adaugand ca ruta unei aeronave aflate in zbor a fost schimbata pentru a se asigura ca aceasta este suficient de departe de cea a avioanelor militare rusesti.

Bombardiere rusesti, interceptate intre Anglia si Franta

Cele doua bombardiere rusesti nu au patruns in spatiul aerian suveran al Irlandei, insa au zburat in spatiul aerian controlat de Irlanda, la aproape 50 de kilometri de coasta.

Pe langa incidentul din luna februarie, la sfarsitul lui ianuarie avioanele britanice de lupta Typhoon au interceptat bombardiere rusesti Tupolev Tu-95, de raza lunga, deasupra Canalului Mancii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#bombardiere Rusia Europa, #bombardiere rusesti Europa, #bombardiere rusesti UE , #Rusia