Turcia ar trebui sa se teama? Americanii au descoperit ca super-armata lui Putin e mai puternica decat credeau (Galerie foto)

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 16:23
49036 citiri
Turcia ar trebui sa se teama? Americanii au descoperit ca super-armata lui Putin e mai puternica decat credeau (Galerie foto)
Foto: Kremlin

Vladimir Putin nu este un lider care face un pas inapoi in fata provocarilor, mai ales in fata uneia letale, asa cum a fost doborarea avionului rusesc de catre aviatia turca, unul dintre piloti fiind ucis.

Un astfel de atac ridica semne de intrebare legate de posibilitatea unei confruntari militare intre Rusia si Turcia si ne face sa ne intrebam cat de periculoasa este, in realitate, Moscova cand vine vorba de razboi, scriu americanii de la revista Popular Mechanics.

Intr-adevar, armata Rusiei ar putea fi acum considerata doar o umbra a puterii militare pe care o avea Uniunea Sovietica - cheltuielile Kremlinului din domeniul apararii reprezinta doar 12% din cele ale Statelor Unite, de exemplu.

Multi occidentali au impresia ca echipamentele militare ale Rusiei sunt invechite sau copiate de la altii si mai cred ca Moscova nu are bani pentru noi investitii.

Insa, in realitate, Rusia este inovatoare cand vine vorba de arme, uneori chiar cu un pas inaintea Occidentului. Rusii au unele arme de neegalat, nici macar de catre SUA, arata jurnalistii americani.

Rachetele sol-aer ale Rusiei sunt inca formidabile, asa cum erau si pe vremea URSS. O demonstreaza ingrijorarile ca Rusia ar putea furniza Iranului sisteme avansate S-300. Rusii mai au si alte sisteme sofisticate, rachetele S-400, urmand sa trimita o parte din ele in Siria.

Foto: captura YouTube/Russia Today

In ceea ce priveste lupta in aer, rusii s-au concentrat pe dezvoltarea unor tehnologii capabile sa anihileze inamicul, nu numai sa traga cate o racheta o data. Avioanele de razboi precum Su-27 Flanker pot fi dotate cu cate 12 rachete si pot lansa cate doua sau trei in acelasi timp.

Foto: captura YouTube/Edwin

Militarii rusi au lucrat foarte mult si la sistemul de ghidare a obuzelor, ajungand la o combinatie intre infrarosu si radar. Astfel, rachetele ruse isi ating tinta cu precizie, fiind extrem de greu de evitat.

Rusia mai dispune si de rachetele aer-aer sofisticate Vympel R-73, cu raza scurta de actiune, care au capacitatea de a lovi tinte care nu se afla neaparat direct in fata aeronavei.

Foto: captura YouTube/Defensape

Au fost introduse in 1982, iar strategii NATO au realizat curand ce avantaj au pilotii rusi in comparatie cu cei aflati la bordul unor avioane dotate cu echivalentul american al rachetelor rusesti, AIM-9 Sidewinder.

Americanii i-au ajuns din urma pe rusi abia 20 de ani mai tarziu, cand au dezvoltat versiunea AIM-9X. Intre timp, rusii si-au imbunatatit de mai multe ori sistemele R-73, iar analistii inca n-au putut stabili care dintre cele doua rachete, americana sau rusa, este mai buna.

Pentru luptele in aer care necesita sisteme cu raza lunga de actiune - peste 60 de kilometri, rusii au rachetele Vympel R-77, un alt echipament militar extrem de avansat.

Foto: Wikipedia/Allocer

Rusii au dovedit ca au o abilitate surprinzatoare de a se intrece pe ei insisi. Au dezvoltat torpila Shkval, care formeaza o bula in jurul sau, reducand forta de frecare, astfel incat poate atinge super-viteza de 370 de kilometri pe ora pe sub apa, de patru ori mai mare decat orice torpila occidentala.

Foto: Wikipedia/One half 3544

Din partea lui Vladimir Putin ne putem astepta la orice, au subliniat jurnalistii de la Popular Mechanics. O televiziune rusa a dezvaluit recent presupuse planuri ale lui Putin de a dezvolta un submarin capabil sa transporte o bomba uriasa de zece megatone (o megatona este echivalenta cu forta unei explozii produse de un milion de tone de TNT).

Bomba transportata de submarin este menita sa fie detonata intr-un oras-port, baza militara sau in orice alt loc aflat pe coasta unei tari si sa imprastie un nor de substante radioactive pe o suprafata vasta.

Nu stim daca o asemenea relatare s-au putea adeveri vreodata, dar cu siguranta implicarea militara a Rusiei in orice conflict poate deveni extrem de periculoasa.

Putin, după ce a câștigat alegerile: Rusia trebuie să-și întărească armata. Protestul „prânzul împotriva lui Putin” nu a avut efect
Putin, după ce a câștigat alegerile: Rusia trebuie să-și întărească armata. Protestul „prânzul împotriva lui Putin” nu a avut efect
După ce a câștigat alegerile prezidențiale cu un scor zdrobitor, președintele Vladimir Putin le-a spus reporterilor că Rusia trebuie să-și întărească armata și că va face tot posibilul...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#armata Putin, #armata Rusia, #razboi Rusia Turcia , #Rusia
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Sa-i fereasca Dumnezeu pe rusnaci
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5