Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un apropiat al lui Putin a fost gasit mort la Washington

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 11:46
7467 citiri
Un apropiat al lui Putin a fost gasit mort la Washington
Foto: Arhiva (Kremlin)

Mihail Lesin (foto dreapta), fost ministru rus al Comunicatiilor si apropiat al presedintelui Vladimir Putin, a fost gasit mort, joi, intr-un hotel din Washington.

In varsta de 57 de ani, Lesin a detinut pana anul trecut sefia holdingului Gazprom-Media Grup. Vestea mortii lui a fost data de presa rusa, prin intermediul agentiilor RIA Novosti si Tass, informeaza BBC.

Conform surselor citate, familia lui Lesin a dezvaluit ca trupul neinsufletit al acestuia a fost gasit in hotelul Dupont Circle, iar milionarul ar fi suferit un infarct.

Politia americana investigheaza decesul.

Anul trecut, senatorul american Roger Wicker a cerut oficial ca averea lui Lesin sa fie cercetata pentru ca ar fi ridicat "serioase semne de intrebare".

Intr-o scrisoare adresata Departamentulul de Justitie, senatorul Wicker declara ca milionarul rus cumparase o proprietate de circa 28 de milioane de dolari in Los Angeles pentru familia sa si se intreba daca nu cumva in aceasta achizitie fusesera implicate persoane aflate pe lista SUA de sanctiuni.

Statele Unite impun noi sanctiuni, orientate spre Gazprom

Conform BBC, Mihail Lesin a fost considerat foarte mult timp unul dintre cei mai influenti oameni din media rusa si de pe coridoarele puterii.

A fost un ajutor de nadejde al presedintiei intre anii 2004-2009 si a sprijinit aparitia canalului de stiri Russia Today.

Un aliat al Rusiei, la un pas sa iasa de pe lista neagra a UE - ce a facut sa scape de sanctiuni

Vineri, Vladimir Putin a evocat "enorma contributie pe care Mihail Lesin a adus-o modernizarii mass-mediei ruse", informeaza Tass.

Anul trecut, Lesin a fost acuzat ca a incercat sa forteze un post de radio la care era actionar sa cenzureze un interviu cu Alexei Navalni, lider al Opozitiei de la Moscova.

El a demisionat anul trecut de la Gazprom-Media.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mihail Lesin Putin murit, #apropiat Putin Gazprom murit SUA , #Rusia
Comentarii