Un incendiu devastator a parjolit Siberia - efectele se vad pana in Washington, rusii reactioneaza dur

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 21:50
12788 citiri
Un incendiu devastator a parjolit Siberia - efectele se vad pana in Washington, rusii reactioneaza dur
Foto: Siberian Times

Un incendiu puternic a afectat in aceste zile o regiune din Siberia, iar urmarile sunt atat de puternice incat pot fi observate si din statul Washington. In tot acest timp, autoritatile ruse acuza un sabotaj.

Republica Hakasia din Siberia este de cateva zile in centrul unui incendiu devastator, provocat, din cate se pare, de fermierii care au ars iarba uscata, iar focul s-a extins rapid si nu a mai putut fi controlat, conform Siberian Times.

30 de oameni au murit in Republica Khakassia, in timp ce 1.328 de locuinte au fost distruse sau grav afectate, lasand astfel pe drumuri 4.694 de oameni. Alte doua persoane sunt date disparute.

Potrivit sursei citate, care citeaza oameni de stiinta din SUA, efectele sunt atat de puternice incat pot fi observate si din statul Washington si din alte zone ale Americii de Nord.

Cum arata cel mai sexy protest din lume, organizat in Siberia (Video & galerie foto)

Astfel, in ultimele zile, culorile cerului si ale soarelui s-au schimbat la apus, avand nuante de portocaliu sau roz rosiatic, iar expertii sustin ca de vina ar fi incendiul din Siberia.

Vantul a reusit sa care fumul peste Oceanul Pacific, motiv pentru care culoarea cerului la apus s-a schimbat in ultimele zile in America de Nord, mentioneaza expertii.

Moscova acuza: Sabotaj!

In timp ce americanii se intreaba de ce s-a schimbat culoarea cerului, rusii au alte griji: sa gaseasca vinovatii. Vladimir Putin a adus in discutie aceasta tema si crede ca motivul incendiului ar putea fi unul politic.

La randul sau, vicepremirul Nikolai Rogozin a accentuat scenariul despre care Vladimir Putin a vorbit. "Hai sa schitam urmatoarea situatie: un grup de oameni - sau Opozitia, asa cum sunt numiti acum - s-a reunit. Ei au fost instruiti si au efectuat aceste acte de sabotaj prin provocarea unor incendii in diverse locuri", a afirmat Rogozin, cu referire la opozantii lui Vladimir Putin, care si-au unit fortele saptamana trecuta.

Fortareata misterioasa din Siberia care l-a socat pana si pe Vladimir Putin (Galerie foto)

De asemenea, Rogozin a mentionat ca unele incendii au fost provocate in zone in care oamenii n-ar avea acces in mod normal, decat in cazul in care ar fi instruiti in prealabil.

In schimb, Vladimir Putin a cerut ca locuintele distruse sa fie restaurate pana la 1 septembrie.

Peste 205.000 de hectare de padure au fost incendiate in acest an in zona, insa pana acum autoritatile au retinut un singur adolescent, in varsta de 16 ani, banuit ca ar fi provocat un incendiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#incendiu devastator Siberia, #incendiu Siberia sabotaj Rusia, #efecte incendiu Siberia , #Rusia