Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vladimir Putin, printre nominalizatii la Premiul Nobel pentru Pace

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 13:04
3047 citiri
Vladimir Putin, printre nominalizatii la Premiul Nobel pentru Pace
Foto: aimlesshorse.com

Presedintele rus Vladimir Putin a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace in 2014, iar conflictul din Ucraina e posibil sa ajunga si el pe agenda comitetului Nobel.

In 2014, un numar record de 278 de candidati, intre care se afla si 47 de organizatii, au primit nominalizari pentru premiere, a declarat directorul norvegian al Institututului Nobel, Geir Lundsted, potrivit Reuters.

Membrii comitetului, care s-au intalnit marti, si-au adaugat propriile nominalizari pe lista, intr-o incercare care traditional are in vedere actualizarea evenimentelor internationale recente.

"O parte din scopul primei intalniri a comitetului este sa analizeze evenimentele recente, iar membrii comitetului incearca sa anticipeze care ar putea fi potentialele consecinte ale problemelor politice de maxim interes", a declarat Lundsted.

Rusia a preluat controlul asupra regiunii ucrainene Crimeea dupa ce presedintele Viktor Ianukovici a fost demis in 22 februarie, actiunea ducand la cea mai serioasa confruntare dintre Rusia si Occident de dupa Razboiul Rece.

Papa Francisc si fostul consultant NSA Edward Snowden sunt de asemenea printre cei nominalizati, dar si cativa dizidenti rusi care se lupta pentru apararea drepturilor omului.

Desi nominalizarile sunt tinute secrete timp de 50 de ani, mii de oameni din intreaga lume pot face nominalizari, inclusiv orice membru al oricarui parlament national, si multi dintre ei isi fac publica alegerea.

Comitetul Nobel si-a redus lista la doar 25-40 de nume in sedinta de marti si va ajunge la doar aproximativ o duzina pana la sfarsitul lui aprilie.

Acordat pentru prima oara in 1901, premiul consta in oferirea a 1,24 milioane de dolari. Castigatorul va fi anuntat in a doua zi de vineri din octombrie si premiul ii va fi inmanat intr-o ceremonie pe 10 decembrie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vladimir Putin premiul Nobel pace, #Putin premiul Nobel nominalizat, #Putin candidat premiul Nobel Pace , #Rusia
Comentarii