Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vocea Rusiei: Bucurestiul zangane armele, criza din Ucraina este mana cereasca pentru politicieni

Marti, 13 Mai 2014, ora 10:47
8221 citiri
Vocea Rusiei: Bucurestiul zangane armele, criza din Ucraina este mana cereasca pentru politicieni

Una dintre cele mai vizibile institutii de presa din Rusia, Vocea Rusiei, relateaza, in contextul tensiunilor de la nivel diplomatic dintre aceasta tara si Romania, ca situatia din Ucraiana s-a dovedit a fi "mana cereasca pentru romanii rusofobi".

Politicienii romani "au decis sa arunce tara intr-o stare de psihoza in masa dinainte de razboi", in momentul in care au vazut ca economia tarii "se ruineaza sub propriile priviri", in timp ce populatia tarii "nu mai crede intr-un viitor european luminos", scrie pe site-ul Radio Vocea Rusiei.

Astfel, criza din Ucraina i-a ajutat pe politicienii romani sa distraga atentia populatiei de la problemele interne la cele externe, scrie sursa citata.

"Mass-media marionete, impreuna cu presedintele si premierul tarii, au inceput sa sporeasca isteria de dinainte de razboi, considerand Rusia drept principala amenintare externa la adresa Romaniei", noteaza Vocea Rusiei.

Vocea Rusiei: Ce interese teritoriale are Romania in Ucraina

Autorul articolului spune despre presedintele Traian Basescu ca este cunoscut "pentru simpatia fata de generalul Antonescu, un aliat al lui Adolf Hitler". In plus, despre prim-ministrul Victor Ponta a spus ca s-a alaturat eforturilor lui Basescu "pentru sporirea panicii", dupa declaratia facuta, pe 3 mai, intr-o vizita la Fabrica de Avioane din Craiova, ca "ne paste un razboi".

"Unele actiuni ale autoritatilor romane starnesc nedumerire si ingrijorare. A fost modernizat in regim de urgenta procesul de inrolare si mobilizare, iar autoritatile locale au intocmit liste cu bunurile ce pot fi rechitionate in caz de razboi. Toate aceste actiuni au avut loc intr-un mod public exagerat", continua sursa citata.

O zi cu propaganda Moscovei - Cele mai desantate titluri din presa rusa

In plus, Vocea Rusiei noteaza ca presedintele a facut declaratii care depasesc limita cutumelor diplomatice si "a vorbit dispretuitor despre capacitatea de lupta a armatei Federatiei Ruse".

"Se pare ca Traian Basescu si intreaga sa echipa sufera de o forma cronica de amnezie institutionala, uitand de razboiul din 2008 si despre caracteristicile echipamentelor din dotarea Armatei Ruse", scrie autorul articolului.

Despre inchiderea spatiului aerian pentru avionul vicepremierului rus Dmitri Rogozin, sursa citata spune ca "se inscrie perfect in 'logica' actiunilor vasalilor americani".

"In ciuda tuturor tentativelor de a arunca tara intr-o stare de isterie dinainte de razboi, cetatenii simpli nu sunt dornici sa lupte cu Rusia. (...) Este evident faptul ca oamenii se declara impotriva unui razboi. Din pacate, pe romani nu-i intreaba nimeni", mai scrie Vocea Rusiei.

Vocea Rusiei: Unitati militare romanesti se deplaseaza catre granita ucraineana (Video)

Institutia de presa a mai publicat articole critice la adresa Romaniei, editia franceza notand, in luna aprilie, ca Romania este una dintre tarile care incep sa aiba pretentii teritoriale in Ucraina si autoritatile de la Bucuresti pregatesc o interventie armata pentru protejarea romanilor din Bucovina si Odessa.

De asemenea, editia in limba engleza a Vocii Rusiei a notat, la sfarsitul lunii aprilie, ca unitati militare romane se deplaseasca catre granita ucraineana, fiind vazut un tren incarcat cu echipamente ale armatei catre se deplasa catre Constanta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Vocea Rusiei Romania criza Ucraina, #Romania razboi Rusia , #Rusia