Vocea Rusiei: Unitati militare romanesti se deplaseaza catre granita ucraineana (Video)

Duminica, 27 Aprilie 2014, ora 19:17
23797 citiri
Vocea Rusiei: Unitati militare romanesti se deplaseaza catre granita ucraineana (Video)

In contextul situatiei foarte tensionate din Ucraina, presa rusa scrie ca unitati militare romane se deplaseasca catre granita ucraineana, fiind vazut un tren incarcat cu echipamente ale armatei catre se deplasa catre Constanta.

Publicatia Voice of Russia scrie ca, potrivit informatiilor disponibile, unitati militare romanesti se deplaseaza catre granitele estice, fiind vazut un transport feroviar de tunuri antiaeriene, camioane, radare mobile, vehicule blindate, containere cu munitie si sisteme de rachete sol-aer.

Echipamentele militare au fost filmate deplasandu-se catre Constanta, via Bucuresti, urmand sa participe la exercitii militare comune cu participarea trupelor americane, precum si patru avioane F 16, potrivit ministrului Apararii, Mircea Dusa.

"Manevrele vor fi desfasurate in conformitate cu planul pe parteneriatul strategic existent intre Romania si Statele Unite", a spus ministrul Apararii, Mircea Dusa.

In descrierea clipului postat pe Youtube se arata ca acesta a fost inregistrat pe 23 aprilie si, potrivit celor care locuiesc in zona, imaginile arata de fapt transportul militar anual pentru testele de artilerie de la Cap Midia, care au loc in fiecare an. Capul Midia reprezinta singurul teren direct de aparare dintre Europa de Est si Crimeea/ Odesa, doar ca de data aceasta transportul militar este mult mai mare decat inainte.

Criza din Ucraina: Militarii americani sosesc in regiunea baltica. Incep antrenamentele

Anterior, Romania, Polonia, Estonia, Letonia si Lituania au cerut NATO sa-si intareasca prezenta militara in aceste tari, din cauza crizei ucrainene.

In acelasi timp, presedintele Traian Basescu a satisfacut cererea Washingtonului de a spori numarul puscasilor marini la baza aeriana NATO din Germania, de la 1.000 la 1.600.

In schimb, planurile unei cresteri a prezentei armatei americane in Romania au fost criticate atat de politicieni, cat si de opinia publica, scrie sursa citata, care citeaza un consilier al "prim-ministrului roman Ionel Blanculescu", care si-a exprimat temerile, spunand ca SUA a transformat Romania intr-o "tinta buna" in caz de escaladare militara a tensiunilor din regiune.

Vehicule blindate cu steaguri rusesti au intrat intr-un oras din estul Ucrainei

Aproximativ 150 de militari americani au sosit, vineri, in Letonia, trupele fiind parte a celor 600 de militari ai SUA trimisi in regiunea baltica, in contextul ingrijorarilor provocate de actiunile Rusiei in Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#armata Romania Ucraina, #unitati militare Romania Ucraina, #transport militar Romania Ucraina , #Rusia