Ziare.com

Romania, acuzata ca a traficat arme spre spatiul iugoslav, in anii '90

de Razvan Alistar
Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 21:20

   

Romania, acuzata ca a traficat arme spre spatiul iugoslav, in anii '90
Romania se afla pe lista statelor care, in anii '90, a fost implicata in traficul de arme spre spatiul iugoslav, in contextul conflictelor din anii '90, potrivit unei investigatii realizate de jurnalistii sloveni.

Investigatia a durat trei ani, find realizata de jurnalisti din Slovenia, ajutati de reporteri din sase tari, informeaza EU Observer.

Au fost analizate mii de documente, din care a reiesit ca multe tari, printre care si Romania, au incalcat embargoul impus Iugoslaviei privind vanzarea de armament.

Tari de pe mai multe continente au fost implicate in comertul cu arme - sau cel putin l-au finantat.

Romania, alaturi de Bulgaria, Polonia, Ucraina si Rusia au fost tari exportatoare de aparatura militara pentru conflictul care a scaldat in sange Balcanii in anii '90.

Cartierul general pentru aceste operatii logistice uriase era Viena. Tranzactiile erau afectuate prin intermediul unei banci din Ungaria. Traficantii de arme au folosit companii off-sore inregistrate in Panama.

Marea Britanie a trimis echipament militar tarilor din fosta Iugoslavie si a furnizat imprumuturi pentru achizitia de arme, la fel cum a facut si Germania.

Potrivit investigatiei jurnalistice, intre decembrie 1991 si ianuarie 1992, trei nave au parasit portul Constanta, incarcate cu 200 de containere ce contineau 3.500 de tone de armament, acestea ajungand in portul Koper din Slovenia, fiind trimise apoi in Croatia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2875 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pentru toti care au comentat inaine, de ce nu ati citit articolul??

"Marea Britanie a trimis echipament militar tarilor din fosta Iugoslavie si a furnizat imprumuturi pentru achizitia de arme, la fel cum a facut si Germania".

 

Predator

Vezi ca exista o mare diferenta.
Marea Britanie si Germania (dulaii) AU TRIMIS.Cateii au traficat si sunt acuzati.
Se adauga ceva mai important.Informatiile strategice obtinute prin sateliti si instructorii militari.

Ceva despre arme si instructori si informatii strategice...

...pentru Croatia si Bosnia-Herzegovina?.
Eu am "auzit" cate ceva despre "big boys" bagati in bisnitul ala,dar prin Slovenia nu stie nimeni.
"Marele" prezident american Ronald Reagan ce-o fi facut in "Iran-Contras Affair".El negustorea prastii,arcuri si sageti?.Era in stare sa vanda arme si lui Mky-Dutza si "dusmanilor" care umilisera America.
Aha!.Dulaii au un statut,cateii altul.

 

Dupa ploaie pelerina !

Si sper ca bine a facut Romania,altfel o faceau altii.

 

Dar de SUA nu sufla unul !

Probabil ca ei nu au facut asa ceva, au "respectat" embargoul !

 

Pai SUA nu avea motive sa incalce embargoul

Atunci cand li s-a sculat, au intrat cu tot cu arme si oameni in fosta Iugoslavie.

Slovenia sau America?

Chestia cu "juranalistii din Slovenia"nu este decat un paravan in care de fapt se ascund americanii,carora deja li s-au pus in carca atatea crime in intreaga lume si de care sunt raspunzatori si de ce s-a intamplat in fosta Iugoslavie.

 

Acuzatii lipsite de probe

Daca Romania este acuzata de asa ceva,de masacrul facut de americani in spatiul fostei Iugoslavii nu spune nimeni nimic?Despre cati oameni nevinovati au omorat atunci americanii nu se vorbeste?Pe ei cine-i judeca?Greseala noastra cea mare a fost atunci ca le-am permis americanilor sa ne foloseasca spatiul aerian,pentru a distruge o tara sub pretextul stabilirii ordinii.Este usor sa fie acuzata Romania si aceasta nu este decat propaganda facuta de americani pentru a lovi inca o data in imaginea tarii noastre.Desteapta-te romane...

 

Nimic nou

Probabil in curind vom afla si despre expoturile de combustibil pe care il faceam pe conducta care lega Solventul de combinatul chimic de la Pancevo . Asta este , am profitat de un razboi care se desfasura linga noi camulti alti

mai comunist musulman!!!!!!!!!!!!!!!!!

america a ajutat europa de mult timp,si sa bagat si in fosta yugoslavie pentru a salva vieti,acesti nenorociti criminali trebuiau stersi de pe fata europei,maninci acelasi *** ca si criminali comunisti sirbi,traiasca america mare inger pazitor al omenirii!!!!!!!!!!

Asta a fost,, afacerea Iliescu- Vacaroiu,, !

Oameni cinstiti cei doi, nederanjati de procuratuara.

Executantul traficului de arme catre la iugoslavi

este Traian Basescu.El este specialistul traficului de arme,de aceea kgb-il iliescu ion l-a reactivat dupa 1990 pe spionul sovietic de la Anvers ,Traian Basescu,care a ajuns direct in ministerul transporturilor."• 1990-1991 Subsecretar de Stat - Seful Departamentului Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor.• 1991-1992 ministru, ministerul transporturilor ".Traian Basescu avea stranse relatii de afaceri cu arme inca dinnainte de 1989 cu teoristul international Viktor Bout.Dovezi pentru romanii care gandesc si care vor sa stie adevarul:
http://adevarulascuns.com/forum/viewtopic.php?id=115

rudotelu!

america in plina prabursire economica...si a distrus mai intai capitalul de imagine. nu cred ca mai exista vreun popor care sa -i venereze ca acum 20 de ani. Yugoslavia a fost o distrugere deliberata in care americanii au vrut sa dovedeasca tuturor ca ei fac ce vor...si au facut in europa de parca era Irak, dar costurile lor sunt majore, nimeni nu-i mai apreciaza sau inghite, de fapt in Serbia a inceput declinul imperiului care a continuat cu falimentul irak si afganistan si sa vedem ce-i mai impinge necuratul sa atace!Platforma pentru solutionarea online a litigiilor