Scandal sexual in biserica ortodoxa sarba

Autor: Ana Ilie
Marti, 23 Aprilie 2013, ora 15:58
4225 citiri
Scandal sexual in biserica ortodoxa sarba

Biserica ortodoxa sarba a aprobat demisia unui puternic episcop, aflat in mijlocul unui scandal sexual ce a culminat cu publicarea unei inregistrari video in care poate fi vazut angajandu-se in activitati sexuale cu cativa tineri.

Vasilije Kacavenda, episcopul de Tuzla si Zvornik din Bosnia-Hertegovina, se retrasese, de fapt, din activitatile bisericesti, in urma cu cateva luni, pe masura ce scandalul s-a adancit. Acesta este acuzat ca s-a folosit, ani de zile, de pozitia sa, pentru a a pune in scena frecvente orgii si pentru a viola fete si baieti, informeaza Radio Free Europe/Radio Liberty.

Bojan Jovanovic, fost student la teologie in Bijeljina, unde se afla dioceza lui Kacavenda, a afirmat ca a observat numeroase orgii organizate de episcopul de 74 de ani, la care au participat si alti membri ai bisericii dar si afaceristi importanti.

Jovanovic sustine ca episcopul i-a cerut personal sa ii aduca copii pentru scopurile sale sexuale si ii suna frecvent pe oficialii importanti ai bisericii pentru a organiza intalniri sexuale cu tinerii studenti la teologie.

Episcopul "a sugerat si sa ma folosesc de scoala unde predam pentru a-i aduce copii cu varsta de pana la 10 ani, insa bineinteles ca am refuzat. Am fost martor cand alte manastiri aduceau studenti la teologie sa petreaca noaptea cu episcopul", a povestit acesta.

De ani de zile circula zvonurile de acest gen in jurul lui Kacavenda, care si-a atras oprobiul public si pentru stilul de viata opulent si legaturile din timpul razboiului cu liderul sarb bosniac Radovan Karadzici si cu comandantul militar Ratko Mladici.

Mai multe persoane l-au acuzat pe episcop, inclusiv o bosniaca musulmana care a spus ca acesta a fortat-o sa se converteasca la crestinism si a violat-o pe cand avea 16 ani.

Acuzatii au facut si doi preoti si parintii si bunicii lui Milic Blazanovic, student la teologie, care a respins avansurile lui Kacavenda cand avea 16 ani si ulterior a murit in conditii misterioase intr-o manastire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#scandal sexual biserica ortodoxa sarba, #biserica ortodoxa sarba scandal , #Serbia