5 consecinte ale unui atac american in Siria

Autor: Ana Ilie
Sambata, 31 August 2013, ora 17:19
5955 citiri
5 consecinte ale unui atac american in Siria

Ce se va intampla daca Statele Unite ale Americii decid sa declanseze un atac militar impotriva Siriei? Care vor fi consecintele unor lovituri chirugicale impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad?

USA Today a gasit cinci consecinte ce deriva dintr-un atac american in Siria.

1. Esec

Lovitura nu resuseste sa-l descurajeze pe Bashar al-Assad sa continue sa-si ucida cetatenii. O asemenea greseala a presedintelui Obama ar pune presiune asupra SUA sa dezvolte actiunea militara.

2. Razbunarea Siriei

Siria lanseaza atacuri impotriva Israelului, pentru a declansa un raspuns care ar risca sa fragmenteze aliatii din Orientul Mijlociu al americanilor, care se opun lui Assad, dar nu doresc sa para a sustine Israelul, cum ar fi Iordania, Arabia Saudita, Turcia si Emiratele Arabe Unite.

3. Iranul se implica

Iranul a amenintat ca isi va folosi navele pentru a intrerupe traficul prin stramtoarea Ormuz, pe unde trece 20% din petrolul lumii. Miscarea ar forta marina SUA sa raspunda cu posibile atacuri militare. Iranul, o teocratie siita, ar putea starni populatiile siite din statele arabe sa se ridice impotriva liderilor lor.

4. Lovituri teroriste

Gruparile teroriste din Orientul Mijlociu, precum Hamas si Hezbollah, ar putea lansa atacuri asupra tintelor americane din regiune si a aliatilor americanilor.

5. Rusia castiga

Rusia, care sub presedintia lui Vladimir Putin a sporit reprimarea opozantilor in plan intern si castiga tot mai multa influenta in strainatate, va deveni un jucator important in Orientul Mijlociu daca ajuta Siria sa supravietuiasca loviturilor. Acest fapt poate intari axa anti-americana formata din Iran si Siria si poate conduce la destabilizarea unei regiuni importante din punct de vedere strategic si economic pentru Occident.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Siria consecinte atac SUA, #Siria atac chimic , #Siria